Dragomir de la Termene.ro lansează StartAI.ro, o comunitate Slack dedicată Inteligenței Artificiale

StartAI.ro este un proiect românesc dedicat inteligenței artificiale (AI) lansat de fondatorul Termene.ro, Adrian Dragomir. Conform comunicatului de presă, “proiectul își propune să dezvolte o comunitate dinamică, să ofere bazele unei educații complete a tot ceea ce înseamnă AI, prin informații, dar și cursuri de formare, și să aducă soluții concrete de integrare a tehnologiilor și oportunități de finanțare.”

Practic, Dragomir a creat o comunitate pe platforma de colaborare Slack, unde cei interesați se pot înscrie pentru a discuta cu alți entuziaști AI, experți, antreprenori sau traineri. Comunitatea are în prezent peste 1500 de membri si este împărțită în mai multe canale: general: canalul principal pentru anunțuri și discuții generale despre IA, prompt_engineering: canal dedicat discuțiilor despre tehnici de generare a prompturilor eficiente, reglementari inteligenta artificială: discuții despre aspectele legale și etice ale IA, aplicații și roboți. Există, de asemenea, o serie de alte canale dedicate departamentelor specifice din cadrul unei afaceri, cum ar fi vânzări, marketing, suport clienti, etc.

StartAI.ro  este prima platformă românească dedicată inteligenței artificiale care își propune să traducă tehnologia AI pe înțelesul antreprenorilor, dar și al angajaților. Ne propunem ca această platformă să servească drept un catalizator pentru integrarea AI, pentru educarea mediului de business și nu numai. Obiectivul nostru este de a sprijini afacerile, dar și angajații și persoanele pasionate de tehnologie să adopte tehnologiile AI și să deblocheze întregul lor potențial. Prin furnizarea unui ecosistem cuprinzător de resurse, ne propunem să stimulăm inovația, să susținem creșterea economică și să poziționăm companiile românești în revoluția AI“, menționează Adrian Dragomir, fondatorul StartAI.ro.

Printre aplicațiile disponibile pe platforma StartAI.ro se numără Morgan,  asistent AI specializat în a primi instrucțiuni și a le executa pe baza discuțiilor anterioare din thread-urile din Slack, Pruteanu – o aplicație care are capacitatea să corecteze din punct de vedere gramatical textele, Read2Me, care citește orice text și Transcribe Me, care poate transcrie orice document audio/ video în text, poate sumariza principalele puncte și poate crea conținut pentru social media și aplicația Termene, care oferă informații financiare, economice și de business despre o firmă pe baza numelui sau a codului unic de identificare (CUI)

Conform fondatorului, platforma StartAI.ro va cuprinde programul „AI Integration” – mastermind de 12 sesiuni fizice timp de un an, ce oferă acces la resurse exclusive, studii de caz și instrumente specifice. Prin acestea, StartAI.ro vizează 3-5 implementări AI cu impact major până la sfârșitul anului și crearea unui produs de tip MVP – minimum viable product pentru fiecare din cele 10 companii care fac parte din grupa de mastermind. 

În comunicat se mai arată că noua platformă de AI va oferi acces la un fond de investiții private equity, pentru inițiativele bazate pe inteligență artificială. 

Sursa foto Adrian Dragomir: iqdigital.ro