Editura DPH – investiții de 1 MIL Euro în titluri noi în 2022

Print Friendly, PDF & Email

Pentru 2022, Editura DPH anunță o investiție de 1 milion de euro în publicarea a cel puțin 120 de noi titluri, 10% aparținând autorilor români, inclusiv debutanți. Temele alese adresează, pe lângă altele, subiecte dificile – gestionarea emoțiilor, relația cu sine și ceilalți, depășirea obstacolelor și a momentelor dificile etc – prin intermediul poveștilor. O linie importantă de investiție o reprezintă programele educaționale digitale, dedicate clasei pregătitoare și claselor I-IV.  De asemenea, DPH își propune să continue investiția în canalul propriu de vânzare, optimizând procesarea și livrarea comenzilor. 

În centrul investițiilor noastre se află educația copilului, așa că ne vom concentra eforturile în a extinde oferta de carte și programe digitale cu resurse cât mai valoroase, care să vină în întâmpinarea dezvoltării acestuia. Așa cum estimam și la începutul anului trecut, provocările lansate de contextul pandemic își vor mai face simțite efectele cel puțin 2-3 ani, prin urmare ne așteptăm la creșteri temperate, pe fondul achizițiilor tot mai informate ale clienților noștri și a consolidării noastre în piață ca editură axată pe dezvoltarea cognitivă și emoțională a copilului – Florentina Ion, fondatoarea DPH 

100 colțuri de lectură, amenajte în trei ani

Un alt obiectiv important și constant al editurii este oferirea unui sprijin celor care pun educația copilului pe primul loc. Astfel, în 2022, DPH a demarat un proiect de dotare cu colțuri de lectură în grădinițe, școli, spitale, centre dedicate copiilor. 

„Avem în plan acest program de mai bine de doi ani, însă pandemia a amânat planurile noastre de a investi și mai concret în educația copilului din România. Considerăm că doar prin oferirea accesului la educație și atragerea spre lectură putem genera schimbare, iar aniversarea celor 18 ani pe piața de carte din România este un moment bun pentru a ne îndeplini și acest obiectiv”, a mai precizat Florentina Ion. 

Media comenzii și cele mai dinamice orașe

Valoarea medie a comenzilor a fost în 2021 de 110 lei. Cea mai mare comandă a fost plasată în luna decembrie, din București, și a fost în valoare de 7.688 de lei. Cele mai dinamice luni din punct de vedere al comenzilor au fost martie, septembrie – în strânsă legătură cu începerea școlii – și noiembrie-decembrie – pe fondul reducerilor de Black Friday, respectiv de Crăciun. Cele mai multe comenzi, la nivelul lui 2021, au fost făcute de clienți din București, Cluj, Iași, Constanța, respectiv Brașov. 

În 2021 au fost vândute peste 1milion de cărți, iar printre cele mai dorite titluri au fost noutățile din colecțiile deja consacrate ale editurii, cum ar fi seria Ema și Eric, semnată de Ioana Chicet-Macoveiciuc, sau seria Emoțiile lui Noni – Aurelie Chien Chow Chine. De altfel, editura a investit 1,5 milioane de euro în editarea a 178 de noi titluri, atât ale unor autori internaționali, cât și a autorilor români, consacrați sau debutanți. 

Top 10 cele mai vândute cărți pentru copii în 2021

 1. Ghici ce e în depărtare- Simona Epure
 2. Vraja ecranelor- Ioana Chicet-Macoveiciuc
 3. Ce, cum și de ce simt- Ioana Chicet-Macoveiciuc
 4. Librăria magică a dorințelor- Katja Frixe
 5. Eric merge la grădiniță- Ioana Chicet-Macoveiciuc
 6. Ema spune noapte bună- Ioana Chicet-Macoveiciuc
 7. Vreau să știu: Anotimpurile- Pierre Winters&Eline van Lindenhuizen
 8. Max se bucură de magia Crăciunului- Christian Tielmann&Sabine Kraushaar
 9. Emoțiile lui Noni : Sunt fericit- Aurelle Chien Chow Chine
 10. Cucu-bau- Janet Allan Ahlberg

Top 10 cele mai vândute cărți pentru adulți în 2021

 1. 100 de fotografii care au schimbat lumea- Margherita Giacosa, Roberto Mottadelli, Gianni Morelli
 2. Noua ta viață începe când înțelegi că ai doar una- Raphaelle Giordano
 3. Fericirea- Loys Blyth
 4. Nu te-ai născut să suferi- Blake D. Bauer
 5. 50 de exerciții pentru a-ți îmbunătăți abilitățile de comunicare- Jean-Philippe Vidal
 6. Cum să dezvolți o memorie de geniu- Dominic O’Brien
 7. Grădina cu ierburi miraculoase- Ceaiuri și remedii naturiste
 8. Creierul copilului pe înțelesul părinților- Alvaro Bilbao
 9. Calendarul fericirii- Ion-Ovidiu Pâinișoară
 10. Fără țipete către copii- Părinți răbdători&Părinți încrezători

„Numărul de titluri noi a fost cu 30% mai mic decât cel estimat inițial, deși investiția a fost chiar mai mare decât cea alocată la începutul anului trecut. Diferențele au venit din majorările cu până la 50% în costurile de producție, pe care le-am suportat în mare parte, pentru ca prețul final al cărților să nu fie impactat considerabil”, a precizat Florentina Ion. Urmărește-ne și pe Google NEWS