eduKiwi School, platformă educațională pentru elevi. 1.5 MIL euro investiție

Antreprenorul Doru Pelivan anunță că a lansat o platformă educațională care cuprine toată materia școlară pentru clasele V – XII, plus cursuri care nu se predau la școală cum ar fi alegerea carierei, educație financiară, relații și comunicare, antreprenoriat, marketing și vânzări. Investiția ar fi de 1.5 milioane de euro, iar fondatorul speră să atragă 10.000 de utilizatori în primul an de la lansare.

Aplicația funcționează pe bază de abonament lunar, prețurile începând de la 79 lei. Conform reprezentanților, platforma cuprinde peste 2800 de lecții acoperind materia conform programei școlare, peste 110 cursuri de dezvoltare personală și profesională, potrivite pentru elevi și adulți. Potrivit fondatorilor, eduKiwi School colaborează cu peste 136 de experți și 47 de profesori din întreaga țară și oferă exerciții și teste pentru aprofundarea materiei școlare și lecții pregătitoare pentru examenele de evaluare națională și bacalaureat. 

Cine este Doru Pelivan, co-fondatorul eduKiwi school

Timișoreanul Doru Pelivan pare să fie genul antreprenorului în serie, care nu a muncit niciodată “la patron”. Într-un interviu acordat revistei New Money în urmă cu doi ani, acesta menționează că s-a apucat de antreprenoriat în 2008 la 17 ani, când a deschis o salină artificială în Timișoara, cu bani împrumutați de prietenul surorii sale. Pelivan spune că businessul a fost de succes, astfel că a decis să îl francizeze, așa au apărut alte patru astfel de saline în Târgu Jiu, Drobeta-Turnu Severin, Galați și în Delta Dunării.

După saline, Pelivan s-a aventurat o scurtă perioadă în poker, după care s-a apucat să țină seminarii și cursuri despre cum să deschizi un business de succes. Acest lucru se întâmpla când Doru Pelivan avea 20 de ani. 

În 2013, Pelivan deschis agenția de marketing online, KiwiAgency, unde a avut diverși clienți, businessuri care căutau promovare în mediul digital. Din portofoliul lui Doru Pelivan nu au lipsit nici deja celebrele cursuri unde înveți cum să faci bani pe Amazon. 

În 2019, Pelivan, om fără studii superioare, a decis să deschidă o plarformă online de cursuri de dezvoltare personală, psihologie, comunicare, terapie, coaching. Anul acesta, timișoreanul a intrat și în zona educațională gimnazială cu aplicația online eduKivi school.