Britanicii de la Endava, cu 7 sedii în România, au înregistrat venituri de 388 mil euro în anul fiscal 2020

Endava, compania de software britanică prezentă pe piața locală cu 7 centre de livrare, a raportat venituri de 388 milioane de euro în anul financiar care s-a încheiat pe 30 iunie 2020, cu 21,9% mai mult comparativ cu anul anterior (procent calculat la sumele în lire sterline – monedă în care Endava raportează către acționarii săi) și un profit de 28 milioane de euro.

Compania și-a menținut creșterea și în ultimul trimestru al anului, între lunile martie și iunie ale acestui an, perioadă marcată de pandemia de coronavirus.

CITEȘTE ȘI IT-iștii de la Endava au dezvoltat pro-bono aplicația de mobil Via Transilvanica

Compania a mai raportat și un număr de 6.624 angajați la 30 iunie 2020, în creștere cu 15,1% comparativ cu 5.754 la aceeași dată a anului trecut. O mare parte din echipa globală se află în centrele de livrare din România – Brașov, București, Cluj-Napoca, Iași, Pitești, Târgu Mureș și Timișoara. Compania a continuat să facă angajări pe întreaga perioadă a pandemiei. Echipa Endava a crescut cu 137 de angajați și în perioada martie 2020 – iunie 2020.

Endava a anunțat că cei mai importanți 10 clienți au generat 38% din veniturile companiei, procent similar celui înregistrat anul trecut. Defalcând veniturile după regiuni geografice, 29% din venituri au fost generate în America de Nord, 24% în Europa, în timp ce 44% au venit din Marea Britanie și 3% în restul lumii. Anul trecut, proporția era: 27% în America de Nord, 28% în Europa și 45% în Marea Britanie.

În plină pandemie, retailerul de accesorii de telefoane Contakt deschide 18 locații noi

Evaluând situația veniturilor înregistrate luând în considerare verticalele de business, 53% au fost înregistrate de zona de plăți și servicii financiare, 26% de TMT (tehnologie, media și telecomunicații) și 21% de alte direcții. În anul fiscal anterior, 53% erau generate de industria de plăți și servicii financiare, 27% de cea de TMT (tehnologie, media și telecomunicații) și 20% de alte direcții de business.  



Urmărește-ne și pe Google NEWS