Endava achiziționează agenția croată FIVE pentru 40 mil dolari

Endava, cu 7 birouri în România, anunță achiziția companiei FIVE – agenție digitală cu sedii în Statele Unite ale Americii (Brooklyn, New York) și Croația. Prețul achiziției se ridică la 40 milioane de dolari conform publicației croate Telegram.

FIVE a fost fondată în 2005 în Croația și are în prezent 220 de angajați în Zagreb, Osijek, Rijeka, Split și New York. Agenția oferă servicii de strategie de produs, design, gândirea și implementarea de experiențe digitale și growth marketing.

CITEȘTE ȘI Bayern Munchen apelează la SAP pentru a-și menține angajații fericiți

Printre cei mai cunoscuți clienți FIVE se numără Rosetta Stone – companie de e-learning, Mariott, Starz – rețea de televiziune prin cablu și satelit deținută de Lions Gate Entertainment, Napster – serviciu de streaming, Penguin Random House – editura de carte, McAfee – unul dintre cele mai cunoscute sisteme antivirus.

Endava avea 7,464 de angajați la data de 30 Decembrie 2020 în birourile sale din America de Nord, Europa de Vest și în centrele de livrare din România, Moldova, Bulgaria, Serbia, Macedonia de Nord, Argentina, Uruguay, Venezuela și Columbia.

În anul fiscal 2020, Endava a înregistrat venituri globale de 388 milioane de euro.