Endava depășește 100 de angajați în Brașov în doi ani de la lansare

Endava, compania de software britanică prezentă pe piața locală cu șapte centre de livrare, marchează 2 ani de la deschiderea sediului din Brașov, unde a depășit deja borna de 100 de angajați. Endava Brașov continuă să recruteze specialiști IT și să investească în comunitatea locală.

Compania a continuat să angajeze pe perioada pandemiei COVID-19, înregistrând o creștere a numărului de locuri de muncă, ca urmare a unei evoluții pozitive în zona serviciilor de digitizare la nivel global. Astfel, la doar doi ani de la lansarea pe piața locală, echipa Endava Brașov reușește să depășească borna de 100 de specialiști.

Pe lângă oportunitățile determinate de accelerarea digitalizării, creșterea echipei s-a datorat și lărgirii bazinului de recrutare, respectiv abordarea unor specialiști din localități apropiate. În prezent, aproape toți angajații companiei au posibilitatea să lucreze de acasă, în toate orașele în care compania este prezentă cu centre de livrare.

În continuare, Endava Brașov are poziții deschise pentru comunitatea tech din zonă, având în plan să-și completeze echipa dea specialiști cu: dezvoltatori software, testeri, ingineri în managementul aplicațiilor, experți în zona de date, angajați în serviciile de suport, analiști, manageri de proiect și arhitecți software. Echipele aflate în centrele de livrare Endava din România deservesc clienți din zona de plăți și servicii financiare, TMT (Tehnologie, media și telecomunicații), FMCG, logistică, dar și o mare parte din serviciile de suport ale companiei la nivel global.

Endava Brașov continuă să investească în comunitatea locală

Pe lângă angajări, Endava desfășoară diverse programe de sprijinire a pieței locale, respectiv a comunității tech și a viitorilor specialiști în domeniu. Spre exemplu, în perioada următoare compania se pregătește să lanseze Summer Testing School, program dedicat celor care vor să urmeze o cariera în IT, în zona de testare, fie că vorbim de juniori sau oameni dornici de reconversie profesională.

Totodată, compania continuă să se concentreze pe dezvoltarea de programe alături de comunitățile tehnice și să susțină dezvoltarea parteneriatelor strategice cu universitățile, stabilite în ultimii ani. Unul dintre ele este parteneriatul cu Universitatea Transilvania, al cărei obiectiv este construirea unei perspective atractive pentru studenți, raportată la piața software.

Conferința proprie Endava Tech Flow este un alt program prin care Endava a prezentat gratuit comunității tech din Brașov răspunsuri și idei inovatoare despre tehnologiile momentului, prin intermediul unor specialiști cu vastă experiență în domeniu.