Eroarea umană rămâne cel mai mare risc pentru securitatea cibernetică

Print Friendly, PDF & Email

Un studiu recent publicat de Oracle arată că în ciuda numărului crescut de amenințări provocate de hackeri și guverne, eroarea umană rămâne cel mai mare risc pentru securitatea cibernetică. Raportul sugerează că firmele trebuie să investească mai mult în pregătirea angajaților, decât în tehnologie.

Totuși, conform studiului, doar 38% dintre directori declară că au în plan investiții în soluții bazate pe machine learning și Inteligență Artificială în următorii doi ani, pentru a îmbunătăți securitatea cibernetică organizației. Aceste două tehnologii pot contribui la reducerea erorilor umane.

În raport mai este menționat și faptul că 44% dintre executivi declară că au în plan achiziția de noi soluții software de cybersecurity, iar 37% vor să investească în soluții de infrastructură.

În ceea ce privește industria IT, 30% dinte respondenți au declarat că cea mai mare amenințare o reprezintă atacurile provocate de guverne străine. Totuși, 78% dintre executivii de top consideră că industria tech este bine echipată pentru a proteja datele.

Atos lansează cel mai performant server de Edge ComputingUrmărește-ne și pe Google NEWS