Etichetele produse de o firmă românească ar putea înconjura Pământul de 32 de ori

Print Friendly, PDF & Email

În cei 30 de activitate, clujenii de la Rottaprint, cea mai mare tipografie flexografică din România, a produs circa 1,3 miliarde de metri liniari de etichete și ambalaje flexibile, cu care ar putea înconjura Pământul de 32 ori. 

Firma a dezvoltat în cei 30 de ani 15 produse principale și alte soluții inovatoare pentru alimente și băuturi răcoritoare, vinuri și băuturi alcoolice, automotive, cosmetice și îngrijire personală, detergenți și îngrijirea casei, logistică, sănătate și suplimente alimentare. Din datele companiei, de-a lungul celor 30 de ani, etichetele autoadezive au fost cele mai solicitate produse din portofoliul Rottaprint de către clienți. 

Istoria Rottaprint a început în vara anului 1991, când cei trei fondatori: Arnella Nechita-Rotta, Cristi Nechita-Rotta și Melania Rotta au pus bazele unei afaceri de familie. Conform reprezentanților, în cei 30 de ani de activitate, compania a făcut din inovație o prioritate și a investit constant în cele mai noi tehnologii, construind parteneriate durabile. Astăzi, Rottaprint este liderul industriei locale de tipar al etichetelor autoadezive și ambalajelor flexibile.

Rottaprint a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 25 de milioane de euro, în creștere cu circa 9% față de anul precedent, iar pentru acest an compania estimează o creștere de două cifre a veniturilor. Valoarea totală a investițiilor realizate în primele șase luni ale anului s-au ridicat la 1,5 milioane de euro și au vizat siguranța și sănătatea angajaților, dar și segmentul tehnologic prin achiziția și reînnoirea de utilaje. 

Potrivit datelor companiei, în primul semestru al anului, exporturile au crescut cu 4%. În topul țărilor în care Rottaprint a exportat în prima parte a anului se află Ungaria și Germania. De asemenea, pe lângă cele două țări, compania a mai exportat în alte șapte țări precum Moldova, Israel, Olanda, Polonia, Franța, Slovacia și Letonia.

Firma numără în prezent 280 de angajați în fabrica din Apahida, jud. Cluj. În 2008 compania Rottaprint a făcut demersurile necesare pentru ca ocupația de tipograf flexograf să fie introdusă în Codul Ocupațiilor din România. Ulterior, fondatorii companiei au pus bazele primei școli de tipografi, în care angajații cu experiență în domeniu sunt traineri și profesori pentru următoarele generații, reușind astfel să ofere cursanților diplome certificate de Ministerele Muncii și Educației.Urmărește-ne și pe Google NEWS