Evenimente gratuite pentru antreprenori creativi în București, Cluj, Iași și Brașov

aBC – a Business of Creativity, comunitate dedicată antreprenorilor creativi, anunță un nou sezon de evenimente gratuite, începând cu 12 septembrie 2023, când va avea loc aBC #17 la București. Noutatea toamnei este extinderea întâlnirilor de business și networking la nivel național, cu evenimente programate la Cluj-Napoca, Brașov, Iași. 

Primul eveniment din acest sezon are loc la București marți, 12 septembrie 2023, de la ora 18:30 la NOD – Biblioteca MATER pe Splaiul Unirii 160. aBC#17 reunește patru speakeri cu experiență în domeniu, gata să împărtășească practici profesionale, sfaturi și lecții, într-o discuție liberă și transparentă. Vom afla mai multe despre experiențele pe care le-au acumulat pe parcursul anilor, dar şi strategii profesionale pe care chiar ei le folosesc în business-ul lor.

Tema întâlnirii aBC#17 din septembrie este PRICING – Despre partea financiară din business-urile creative, setarea prețurilor, structuri de preț, profit și cele mai cunoscute metode de calcul a prețurilor pentru produsele sau serviciile oferite, participanții vor sta de vorbă cu:

  • Alex Călin – arhitect, lector și cofondator Space Casuals
  • Maria Farcaș & Anna Chițan – designer, fondatoare Annterior Studio & Heartwood
  • Cristina Cerga – Managing Partner la TheHurricane.ro

Tema primei întâlniri aBC din cluj este PROMOVAREA Cum mă promovez ca arhitect, designer și antreprenor creativ? Discuțiile vor avea loc marți, 19 septembrie 2023, de la ora 17:30 la ABC incubator – Str. Constantin Brâncuși 55-59, Cluj-Napoca, cu invitați:

  • Șerban Țigănaș – arhitect, decan FAU Cluj, cofondator Dico și Țigănaș
  • Tiberiu Bucur și Sergiu Tîrziu – arhitecți și cofondatori Format 4
  • Ana Mihail – designer de interior, fondatoare Ann Design Studio
  • Cătălin Trandafir și Irina Filofi – arhitecți și cofondatori ai Filofi şi Trandafir Arhitectură

Participarea la întâlnirile aBC – a Business of Creativity este gratuită, cu ajutorul partenerilor ZOISS, NOD și CMT – Cluster Mobilier Transilvan și Centrul de Excelență în Mobilier însă este nevoie să completezi un formular pentru a te înscrie. Mai multe detalii aici: https://antreprenoriatcreativ.ro/intalnirile-abc/ 

În spatele comunității aBC se regăsește arh. Armina Popeanu, cu o experiență de peste 10 ani ca antreprenor în industrii creative. Antreprenoarea își propune ca informațiile puse la dispoziție prin ecosistemul aBC – a Business of Creativity – să ajungă până la finalul anului la peste 10.000 de profesioniști din industriile creative, care să obțină astfel instrumentele necesare demarării și menținerii unui proiect antreprenorial profitabil.

„Programele universitare de la noi te pregătesc să fii un foarte bun specialist, dar nu îți spun mai departe cum poți monetiza toată această creativitate a ta, ce faci când termini stagiul, cum gestionezi relația cu un client, ce prespune birocrația, cum te promovezi ca să atragi clienții cu care vrei să lucrezi. Noi contribuim cu cunoștințe de business pe toate palierele, de la planul de business, care e atât de important și oferă claritate odată ce îl faci, la a comunica pe nevoile clienților, un lucru pe care nu foarte mulți antreprenori creativi îl fac, la a seta structura de preț corectă, promovare și multe altele”, spune arh. Armina Popeanu, fondatoarea platformei aBC în Antreprenoriat Creativ – a Business of Creativity. 

Armina Popeanu
arh. Armina Popeanu, fondatoarea platformei aBC în Antreprenoriat Creativ – a Business of Creativity.