Facebook va dota poliția din Marea Britanie cu camere video corporale
Facebook va folosi filmările furnizate de camerele video montate pe uniformele polițiștilor pentru a-și antrena algoritmii de inteligență artificială (AI) să recunoască clipurile video în care sunt redate atacuri armate. Gigantul tech a fost aspru criticat pentru că nu a reușit să oprească răspândirea imaginilor de la atacul terorist din Christchurch, Noua Zeelandă, notează Financial Times.
Rețeaua de socializare a anunțat marți că va furniza camere video ofițerilor din cadrul UK Metropolitan Police pentru a fi folosite la antrenamentele cu armament. Facebook va folosi imaginile capturate pentru a-și antrena softurile automate de moderare a conținutului cu scopul de a “identifica rapid incidentele armate reale și de a le elimina de pe platforma noastră”
Reprezentanții companiei au confirmat că Facebook este în discuții avansate cu agenții de forțe de ordine din Statele Unite ale Americii pentru a încheia parteneriate similare. Anunțul a fost făcut cu o zi înainte ca Facebook și alte platforme globale precum Google și Twitter vor fi chemate să depună mărturie în fața senatului SUA în legătură cu modul în care luptă împotriva răspândirii conținutului violent și extremist în mediul online și colaborarea cu autoritățile.
CITEȘTE ȘI Facebook va lansa News Tab, secțiune de știri filtrate de jurnaliști
Facebook se bazează pe o combinație de programe automate de inteligență artificială și moderatori umani pentru a monitoriza conținutul periculos pe platforma sa. Totuși, compania a fost aspru criticată în primăvara acestui an după ce un terorist a ucis 51 de oameni într-un atac asupra a două moschei din Noua Zeelandă, transmițând imaginile live pe rețeaua de socializare.
După atacuri, clipul video a fost share-uit de utilizatorii platformei de peste 1.5 milioane de ori înainte să fie eliminat de Facebook. Acest lucru a atras atenția asupra abilității companiei de a detecta și înlătura cu succes conținutul extremist și violent. Facebook a menționat marți că materialul video cu atacul din Christchurch nu a declanșat sistemele automate de detecție deoarece acestea nu au suficient de mult conținut pentru a recunoaște astfel de materiale.
Tehnologia pe care Facebook caută să o dezvolte poate ajuta la identificarea atacurilor armate în fazele incipiente și are potențial de a sprijini forțele de poliție din toată lumea în răspunsul lor la astfel de incidente. Tehnologia care oprește automat transmisia live a atacurilor odată identificate poate avea o contribuție semnificativă în prevenirea glorificării acestor acțiuni și promovarea ideologiilor toxice care le alimentează – Neil Basu, șeful serviciului de contra terorism din Marea Britanie
Filmările vor fi furnizate și departamentului de Home Office din Marea Britanie și, eventual, altor companii pentru a dezvolta tehnologii similare de a stopa transmiterea live a atacurilor armate și pe alte platforme online. Facebook nu va plăti Poliția Metropolitană din UK pentru drepturile de utilizare a datelor, dar va furniza camerele gratuit.
Acest proiect este o extensie a parteneriatului deja existent pe care Facebook îl are cu echipa de Counter-Terrorism Internet Referral Unit din cadrul Poliției Metropolitane. Echipa lucrează cu firme de social media precum Facebook pentru a se asigura că materialele teroriste sunt eliminate din mediul online și pentru a investiga sute de amenințări teroriste făcute prin intermediul platformelor de tehnologie.
Separat, Facebook a introdus mai multe modificări în cadrul politicilor de utilizare a platformei, inclusiv restricții asupra utilizatorilor care postează conținut live, în eforturile sale de a combate conținutul dăunător online. Câțiva comentatori de extremă dreapta, precum conspiraționistul american, Alex Jones, și provocatorul britanic Milo Yiannopoulos, au fost interziși recent de pe platformă pentru încălcarea politicilor sale de hate-speech.
Urmărește-ne și pe Google NEWS