Finanțare de până la 15.000 de Euro pentru inițiative comunitare în București

Finanțare de până la 15.000 de Euro pentru inițiative comunitare în București

Fundația Comunitară București anunță un nou program de finanțare de până la 15.000 de Euro pentru inițiative comunitare în București. Locuitorii din 42 de microcomunități din capitală au o șansă unică de a transforma ideile lor în soluții concrete pentru un oraș mai bun de trăit. Prin programul „În ZONA TA”, derulat de Fundația Comunitară București, cu sprijinul ING Bank România, inițiativele comunitare pot obține finanțare de până la 15.000 de euro.

Despre programul „În ZONA TA”

Programul „În ZONA TA” este la a doua ediție și continuă să implice activ comunitățile locale pentru a schimba mediul și calitatea vieții în oraș. Grupurile de inițiativă civică, organizațiile non-guvernamentale și instituțiile publice de învățământ pot înscrie idei și propuneri de proiecte comunitare până pe 7 aprilie 2025.

CITEȘTE ȘI: Cine sunt românii care de 30 de ani sprijină industria de mobilier cu suprafețe și accesorii premium

Ce tipuri de proiecte sunt eligibile?

Proiectele eligibile pentru finanțare includ:

  • Centre de reparații pentru obiecte de uz casnic
  • Biblioteci de obiecte accesibile comunității
  • Evenimente comunitare pentru schimburi de haine, cărți și alte obiecte
  • Ateliere de gătit pentru reducerea risipei alimentare
  • Stații de compostare
  • Parcări și stații de reparație pentru biciclete și trotinete
  • Grădini comunitare urbane

Suport și resurse pentru inițiative comunitare în București

Pe lângă granturile totale de aproape 140.000 de euro, Fundația Comunitară București oferă un incubator de proiecte, mentorat și acces la specialiști. Aceste resurse ajută grupurile civice să transforme ideile în soluții concrete, contribuind la creșterea calității spațiilor verzi, dezvoltarea soluțiilor de înverzire și îmbunătățirea eficienței energetice.

Cum să te înscrii

Grupurile de inițiativă formate din cel puțin trei persoane, organizațiile non-guvernamentale neafiliate politic și instituțiile publice de învățământ pot solicita finanțare prin completarea formularului online disponibil pe site-ul Platformei de mediu pentru București.

CITEȘTE ȘI: Cum a readus la viață TikTok literatura clasică: „Nopți albe” de Dostoievski, bestsellerul neașteptat al generației Z

Impactul programului

În prima ediție, programul a revitalizat mișcarea civică din Capitală și a adus soluții concrete în inima vieții urbane. Zece comunități au fost mobilizate, iar șase noi grupuri de inițiativă civică și patru ONG-uri au transformat spații neglijate în grădini și au dezvoltat infrastructură pentru transport alternativ.

Despre Fundația Comunitară București și Platforma de Mediu pentru București

Fundația Comunitară București pune împreună donatori, ONG-uri și grupuri de inițiativă pentru a dezvolta comunități puternice și solidare. Platforma de mediu pentru București este un program strategic lansat în 2021, cu scopul de a facilita colaborarea între autorități publice, societatea civilă, companii și cetățeni pentru a crea o viziune comună asupra mediului în Capitală.

 



Urmărește-ne și pe Google NEWS