Firma ta are laptopuri vechi? Dă-le o viață nouă în mâinile unor copii fără posibilități!

Print Friendly, PDF & Email

Firma ta are laptopuri vechi? Dă-le o viață nouă în mâinile unor copii fără posibilități!

Am râs la știrea despre cele 250.000 de tablete pe care Guvernul vrea să le cumpere pentru copiii din medii defavorizate pentru a-și putea continua cursurile online. Copiii au nevoie de laptopuri pentru a putea învăța cu adevărat, au nevoie de tastatură, mouse pentru teme, proiecte, pentru a-și îmbunătăți abilitățile digitale. Dar Guvernul se face că nu pricepe. Sau poate niște băieți deștepți au un stoc imens de tablete pe care nu le cumpără nimeni. Cine știe?!

CITEȘTE ȘI Românii de la Mission Critical, startup de RPA, primesc o investiție de 500.000 euro. Evaluare de 5 mil euro

Din fericire, mediul privat înțelege că nu te poți aștepta să înveți cu adevărat doar privind un ecran ca la Netflix. În acest sens, Pras Consulting, companie de soluții și servicii IT, a decis să doneze laptopuri vechi neutilizate, dar funcționale, copiilor nevoiași.

Au numit inițiativa Biblioteca de Laptopuri și îndeamnă și alte firme să doneze laptopuri vechi, specialiștii Pras oferindu-se să le repare și să le trimită copiilor din toată țara. Indiferent de configurație sau sistem de operare, echipa Pras le va face funcționale, pentru ca un copil să le poată folosi pentru lecții online.

De asemenea, PRAS aşteaptă mesaje la adresa biblioteca@pras.ro despre familiile cu copii cărora le-ar fi utile aceste laptopuri vechi. Compania este deschisă către orice colaborare cu alte companii sau ONG-uri, pentru ca Biblioteca de Laptopuri să ajute cât mai mulți elevi.

Photo: jooinn.com

FOTO: Audi RS Q8, suv-ul de 600CPUrmărește-ne și pe Google NEWS