[FOTO] Fitbit Charge 5 – Cum arată, ce știe să facă și cât costă!

Noul Fitbit Charge 5 este, conform producătorului, gândit pentru a oferi o imagine completă asupra condiției fizice a utilizatorului, a nivelului de stres, a sănătății inimii și calității somnului, precum și a bunăstării generale – totul într-un dispozitiv mai subțire și mai elegant. “Cu un ecran tactil color mai luminos și până la șapte zile de autonomie a bateriei (ce variază în funcție de utilizare), Charge 5 oferă funcțiile de monitorizare de care aveți nevoie pentru a vă concentra asupra a ceea ce este cu adevărat important”,

FitbitCharge5_Black_Graphite

Image 1 of 3

Product render of Fitbit Morgan, 3QTR view, in Black and Graphite.

Cu șase luni de abonament la serviciului Fitbit Premium incluse1 , utilizatorii vor avea acces la informații detaliate, îndrumări practice și o suită de peste 500 de antrenamente, alături de sfaturi utile despre nutriție și mindfulness.

Odată cu lansarea Charge 5, Fitbit prezintă și noua experiență de pregătire zilnică Daily Readiness oferită în cadrul serviciului Fitbit Premium, alături de care utilizatorii pot înțelege dacă fizic corpul lor este pregătit pentru un antrenament intens sau dacă ar trebui să acorde prioritate recuperării. Funcționalitatea va fi disponibilă în curând pe Charge 5, precum și pe dispozitivele Sense, Versa 3, Versa 2, Luxe și Inspire 2.

Cu Daily Readiness, utilizatorii vor primi în fiecare dimineață un scor bazat pe gradul fizic de epuizare, variația ritmului cardiac (HRV) și somnul recent. Aceștia pot accesa, de asemenea, o analiză a factorilor cu impact asupra scorului și sugestii, de exemplu un obiectiv recomandat pentru numărul de Minute Active, împreună cu antrenamente sau programe regăsite în cadrul serviciul Premium care îi vor ajuta să ia cele mai bune decizii pentru corpul lor.

De asemenea, Charge 5 include și un sistem GPS încorporat, 20 de tipuri de antrenamente, recunoașterea automată a exercițiilor și o estimare a V02 max. În plus, serviciul Premium oferă acces la peste 200 de antrenamente de la antrenori certificați și programe populare precum Daily Burn, barre3, obé și noile antrenamente super-energice de la LES MILLS.

Noul tracker Fitbit Charge 5 ajută șa reducerea stresului

În 2020, 40% dintre adulți au înregistrat un nivel record de stres. Pentru a-i ajuta să gestioneze mai bine stresul, Charge 5 este primul tracker Fitbit care include un senzor EDA, ce măsoară răspunsul corpului la stres prin înregistrarea până și a celor mai mici modificări ale glandelor sudoripare de pe degete. Fitbit a lansat indicatorul EDA în toamna trecută odată cu smartwatch-ul Fitbit Sense și a constatat că 70% dintre utilizatori și-au scăzut ritmul cardiac în timpul unei sesiuni de scanare EDA de două minute, demonstrând că aceste instrumente pot ajuta la reducerea stresului2.

Cu Charge 5 utilizatorii pot obține și Scorul de Management al Stresului afișat în aplicația Fitbit, astfel încât să poată vedea în fiecare dimineață dacă mental sunt gata să facă față mai multor provocări sau dacă trebuie să se odihneasc și să-și încarce bateriile. Cu serviciul Fitbit Premium, aceștia au acces la peste 300 de sesiuni de meditație și mindfulness de la branduri și experți mondiali, precum “Metoda Ten Percent Happier” și “Mindful Method by Deepak Chopra” care îi pot ajuta să-și gestioneze stresul.

Fitbit anunță, de asemenea, un parteneriat cu aplicația Calm (aplicația nr. 1 specializată în somn, meditație și relaxare) prin intermediul căruia membrii Premium vor avea acces la conținutul disponibil în aplicație.

fitbit charge 5

Fitbit Charge 5 – O vedere amănunțită asupra sănătății

Sănătatea inimii devine, de asemenea, o prioritate. Fibrilația atrială (FibA) este cea mai frecventă afecțiune a ritmului cardiac din lume și, de la lansarea aplicației ECG pe smartwatch-urile Fitbit Sense, utilizatorii au efectuat mai mult de patru milioane de evaluări. Aplicația ECG va fi disponibilă în curând și pe Charge 54, aducând un instrument critic la îndemâna mai multor persoane, la un preț accesibil.

De asemenea, Charge 5 monitorizează ritmul cardiac 24/7 și oferă notificări atunci când utilizatorul se află peste sau sub limitele normale înregistrate de regulă pentru corpul lor. Deși mulți factori pot afecta ritmul cardiac, atunci când acesta este ridicat sau scăzut poate fi un semn al unei afecțiuni cardiace ce necesită asistență medicală specializată.

Alături de gestionarea sănătății cardiace, Charge 5 oferă și o vedere holistică asupra altor metrici cheie ai sănătății și stării generale de bine prin dashboard-ul Metrici de sănătate din aplicația Fitbit. Acesta include informații despre rata de respirație, variația temperaturii pielii și a nivelului de oxigen din sânge (SpO2). 5 Cu Premium, utilizatorii pot urmări pe termen lung tendințele și limitele personale.

Și pentru că somnul este esențial pentru starea de bine, în aplicația Fitbit sunt disponibile instrumentele de analiză a somnului ce sunt recunoscute pentru acuratețea lor precum Scorul de somn, stagiile de somn și alarmele inteligente SmartWake. Membrii Premium primesc, de asemenea, o analiză mai detaliată și îndrumări personalizate pentru a îmbunătăți calitatea orelor de odihnă.

Utilizare intuitivă, performanță și confort de la 899 lei

Împreună cu analizele detaliate ale sănătății și stării de bine, Charge 5 oferă și o interfață intuitivă și ușor de utilizat. Prin glisarea cu un deget pe ecranul dispozitivului, utilizatorii pot vizualiza statisticile, efectua plăți contactless, primi și trimite notificări de la și către smartphone (răspunsurile rapide sunt disponibile numai cu Android) și pot alege dintre 20 de fețe de ceas colorate pentru a personaliza informațiile pe care doresc să le vizualizeze mai rapid.

Cu 10% mai subțire decât predecesorul său, Charge 5 are un design aerodinamic, este optimizat pentru performanță și proiectat pentru o potrivire perfectă la încheietura mâinii. Cu un nou afișaj color AMOLED, Charge 5 este primul tracker Fitbit cu opțiune de afișare permanentă pentru un plus de confort atunci când utilizatorul dorește să consulte statisticile din timpul antrenamentului. Afișajul este, de asemenea, de două ori mai luminos decât cel al modelului anterior, facilitând vizualizarea statisticilor în zilele cu soare puternic.

Charge 5 este disponibil la prețul recomandat de 899 lei, preț ce include și 6 luni de abonament gratuit pentru serviciul Fitbit Premium (pentru clienți noi sau care revin). Începând de astăzi, Charge 5 poate fi pre-comandat online pe Fitbit.com și la partenerii autorizați, cu disponibilitate globală din această toamnă.

[1] Numai pentru membrii Premium și pentru cei care revin. Se aplică Termeni și Condiții. Este posibil ca informațiile din Fitbit Premium să nu fie disponibile în toate țările și să fie disponibile doar în limba engleză.

[2] Pe baza datelor globale agregate și anonime de la 10.000 de utilizatori Fitbit Sense care aveau peste 18 ani, date colectate din decembrie 2020 – ianuarie 2021.

[3] Conținutul aplicației Calm este disponibil numai în limbile engleză, spaniolă, portugheză, franceză, germană, japoneză și coreeană.

[4] Aplicația Fitbit ECG va fi disponibilă în curând pe Charge 5 în anumite țări. Nu este destinată utilizării persoanelor sub 22 de ani. Consultați fitbit.com/ecg pentru informații suplimentare.

[5] Dashboard-ul Metrici de sănătate nu este disponibil pe anumite piețe și nu înlocuiește consultațiile medicale de specialitate.