Floria.ro a livrat 4 milioane de flori în cei 9 ani de activitate

Print Friendly, PDF & Email

Cele mai populare flori livrate de florăria online Floria.ro au fost trandafirii, iar aceștia, alături de zeci de alte flori, au ajuns atât în țară, cât și în străinătate. Compania a livrat florile în toate colțurile lumii, din Japonia până în Dubai și din Filipine până în Puerto Rico.

Floria.ro a avut în 2018 o cifră de afaceri de peste 6,4 milioane de lei (1,3 milioane de euro), 8 angajați și un profit net de doar 12.600 lei (2.700 de euro).

Peste 1.5 milioane de trandafiri, de toate culorile,  dar în special roșii, au fost livrați în 9 ani de existență a Floria.ro. În topul celor mai comandate flori se mai află freziile, lalelele, minirosa, alstroemeria sau crinul peruvian, lisanthus, gerbera, crizantemele și irișii.

Cel mai comandat aranjament a fost buchetul zilei, care este o creație proprie Floria.ro. Acest buchet a fost comandat de peste 11.000 de ori. Prețurile aranjamentelor florale încep de la 105 lei pentru un buchet cu 5 trandafiri și ajung până la 3.760 lei pentru unul cu 301 trandafiri.

Citește și Românii sunt atrași de investiții imobiliare în insulele Capului Verde!

Trandafirii, cele mai dorite flori

În topul celor mai populare buchete se află buchetele de trandafiri, câte 5, 7, 9 sau 11 flori, roșii, albi, uneori chiar și din alte culori. Printre cele mai iubite aranjamente se numără creațiile floriștilor care se regăsesc pe site sub denumirea Vise colorate, Pasiune inocentă sau Dragoste nemărginită.

Toate acestea sunt aranjamente cu un aer romantic, fiind de cele mai multe ori dăruite partenerei de viață, cu diferite ocazii, de la aniversarea căsătoriei până la ziua de naștere. De asemenea, colecțiile periodice, de sezon, create de designerii noștri cu diferite ocazii și tematici au crescut în popularitate, mai ales că ele se încadrează în tendințe. De exemplu, pentru această vară am pregătit, printre altele, colecția Pink Jungle, care duce cu gândul la vacanțe extice. Flori neobișnuite, combinate cu vedetele verii, culori vibrante, elemente care te duc cu gândul la verdeața luxuriantă din junglă – acestea au fost principiile după care a fost creată această colecție- Marina Popescu, director general Floria.ro

Pentru a marca cei 9 ani de prezență online, designerii au pregătit o colecție și o campanie specială. Cele mai iubite flori din cei 9 ani de Floria.ro au fost strânse în buchete de câte 9 fire, în cele mai populare culori: roșu, roz, galben, alb, orange, violet. Toate acest buchete beneficiază de o reducere de 9%.

Cea mai spectaculoasă comandă: 9 buchete a câte 101 trandafiri

În cei 9 ani, cea mai spectaculoasă comandă, deși nu cea mai mare, a fost a unui client care a dorit să-și surprindă partenera de viață cu 9 buchete de câte 101 trandafiri, o inimă de trandafiri și o șampanie, care i-au fost livrate toate în aceeași zi.

Traficul pe dispozitivele mobile a crescut de la an la an, iar numărul de comanzi făcute de pe mobil a crescut cu peste 30% în 2018. Cea mai mare valoare a unei comenzi făcute de o persoană fizică a fost de 2.300 de euro, în timp ce cea mai mare comandă corporate s-a ridicat la 8.500 de euro.

De altfel, în cei 9 ani de existență, Floria a extins divizia de retail în afara platformei de comezi online, ajungând la 6 florării. De asemenea, grupul a devenit un jucător important pe segmentul corporate și B2B. Astfel, începând cu 2018, Grupul Floria acționează ca broker de flori activ la nivel național și a devenit alternativă locală la brokerii de flori din Olanda. Divizia B2B cuprinde vânzări engros către clienți tip key account (hypermarketuri și supermarketuri) și IMM (floriști, florării și depozite de flori).

Floria.ro livrează gratuit în două ore de la comandă în toată țara, iar cele mai multe comenzi au fost făcute în Capitală, Constanța și Iași. Zona centrală a țării a fost de asemenea foarte activă pe acest segment, printre cele mai active orașe numărându-se Ploiești, Brașov, Cluj-Napoca, Sibiu și nu numai. Totodată, florile comandate de pe Floria.ro au ajuns și în destinații exotice, precum Tokyo, Manila sau Hong Kong.Urmărește-ne și pe Google NEWS