Ford va concedia 7.000 de angajați până în august

Print Friendly, PDF & Email

Constructorul Ford, care are o fabrică și în România, a anunțat luni că va concedia 7.000 de salariați la nivel global, 10% din numărul total de angajați. Acțiunea face parte dintr-un plan de restructurare menit să economisească circa 600 milioane de dolari anual, transmite CNBC.

Disponibilizarea va fi realizată până în luna august a acestui an. Reducerea de personal include plecări voluntare plătite și concedieri. Aproximativ 900 dintre cele 7.000 de locuri de muncă restructurate vor fi realizate în această săptămână, 500 vor fi în S.U.A.

Vezi ce fac americanii cu banii din amenda Volkswagen!

Producătorul auto din Michigan a declarat că operațiunile de restructurare pe continentul Nord American sunt aproape finalizate și că va continua disponibilizările în Europa, China, America de Sud și alte piețe internaționale până la sfârșitul lunii august.

Ford are 4.400 de angajați la Craiova

Fabrica Ford de la Craiova a produs peste 140.000 de maşini în 2018, iar compania a demarat la finalul anului trecut programul de recrutări pentru uzina din România, pentru 1.700 de noi angajaţi, fabrica având deja 4.400 de lucrători, notează Adevărul. Ford ar urma să producă la fabrica de la Craiova viitorul SUV, care ar putea să se numească Puma şi să fie prezentat în toamnă la salonul de la Frankfurt.Urmărește-ne și pe Google NEWS