FOTO: Audi RS Q8, suv-ul de 600CP

Print Friendly, PDF & Email

Audi a lansat de curând noul model RS Q8, o combinație între puterea versiunilor RS, eleganța coupé-urilor premium și flexibilitatea SUV-urilor. 

Motorul noului RS Q8 în V8 de 4 litri (consum mixt de combustibil de 12,1 l/100 km și emisii de CO₂ mixte de 276 – 277 g/km) este capabil de performanțe impresionante, demne de un model sport, respectiv o putere de 600 CP (441 kW) și cuplu de 800 Nm (între 2.200 și 4.500 rpm). Cele două turbocompresoare și sistemul de injecție directă permit accelerarea de la 0 la 100 km/h în doar 3,8 secunde iar de la 0 la 200 km/h în 13,7 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h, dar pachetul opțional dynamic plus permite atingerea a 305 km/h.

VEZI ȘI Cum arată Noul Q3 Sportback, primul crossover compact de la Audi

În echiparea standard, mașina are jante din aluminiu de 22 de inch, design cu 10 spițe, formă de stea și anvelopele de 295/40, cele mari instalate de Audi pe un model de serie. Opțional pot fi alese jante din aluminiu de 23 de inch, design rotor cu spițe în Y și diverse finisaje. După roți este instalat sistemul de frânare RS cu discuri din material compozit, ventilate din interior.

Panoul de instrumente suplu și liniile orizontale dau sentimentul de spațiu foarte vast. Elementul central al bordului este afișajul tactil MMI touch  response. Atunci când nu este activ, datorită designului special, ecranul devine o suprafață neagră unitară. Consola lată și simetrică a tunelului central este încadrată de elemente cu finisaj Aluminium Race Anthracite.

Audi virtual cockpit și MMI furnizează informații de tipul presiunii din anvelope, cuplul, puterea, temperatura, timpii de circuit și forțele g.  Martorul de bord sugerează șoferului să schimbe treapta când s-a atins turația maximă a motorului. Afișajul opțional head-up display dispune, de asemenea, de grafică specifică gamei RS.Urmărește-ne și pe Google NEWS