Francezii de la Atos, cu operațiuni și în România, vor livra servicii digitale la Jocurile Europene

Atos, cu peste 2000 de angajați în România, anunță că a fost selectată ca partener oficial pentru tehnologii digitale, în cadrul edițiilor din 2023 și 2027 ale Jocurilor Europene. În cadrul acestui parteneriat, Atos și EOC vor colabora pentru a îmbunătăți experiența fanilor, permițându-le Comitetelor Olimpice Naționale Europene, Comitetelor Organizatoare și federațiilor să creeze conținut digital premium.

Pentru cea de-a treia ediție a Jocurilor Europene de la Cracovia și regiunile Malopolska, respectiv Silezia din Polonia, Atos va fi responsabil de obținerea, prelucrarea și utilizarea în siguranță a datelor pentru toate evenimentele sportive. Atos va implementa o nouă platformă digitală care va permite fanilor europeni să acceseze statisticile oficiale ale competițiilor, rezultatele și înregistrările personale ale sportivilor și va ajuta publicul să experimenteze evenimentul într-un mod nou și inovator.

EOC va avea, astfel, ocazia de a îmbunătăți experiența personală a utilizatorului final, fie că se află la fața locului, fie că urmărește jocurile de la distanță – rezultând în creșterea participării fanilor la evenimentele sportive.

La începutul acestui an, Atos a fost selectat și ca Partener Digital Oficial al Asociației Europene de Atletism. Primele rezultate ale acestei colaborări au fost văzute la Campionatele Europene de Atletism Indoor din acest an, care au avut loc la Torun, în Polonia, în perioada 5-7 martie 2021, unde Atos a proiectat și dezvoltat un nou ecosistem sigur, digital și decarbonizat, pentru managementul datele din cadrul evenimentului, cu focus pe implicarea fanilor și a sportivilor.