Furnizorul local de tehnologie şi echi­pamente pentru centre de date Tema Energy a înregistrat o cifră de afaceri de 7.5 mil euro în 2020, o scădere de 24% față de 2019

Print Friendly, PDF & Email

Mihai Manole, Director General Tema Energy, furnizor de tehnologie şi echi­pamente pentru centre de date, anunță într-un comunicat de presă că firma sa a încheiat 2020 cu o cifră de afaceri de 7.5 milioane de euro, aproximativ 36.6 milioane de lei. Conform datelor disponibile pe portalul Ministerului de Finanțe, compania înregistra în 2019 o cifră de afaceri de 48.6 milioane de euro, ceea ce înseamnă că anul trecut Tema Energy a avut venituri cu 24% mai mici față de anul precedent.

CITEȘTE ȘI Endava achiziționează agenția croată FIVE pentru 40 mil dolari

Chiar dacă perioada de carantină ne-a afectat activitatea de teren, situaţia a revenit la normal în partea a doua a anului, ceea ce ne-a permis atingerea unei cifre de afaceri de cca 7.5 milioane euro – Mihai Manole, Director General Tema Energy

Mihai Manole - Director General Tema Energy
Mihai Manole – Director General Tema Energy

În comunicatul de presă se mai arată cu firma a construit şi predat peste 3.000 mp camere de date pentru 11 companii mari şi medii din România, în 2020. Cifra reprezintă o triplare faţă de anul anterior şi un record în cei aproape 20 de ani de activitate ai companiei.  Această suprafaţă operațională acomodează peste 600 de rack-uri cu echipamente IT, necesare în susținerea proceselor digitale şi serviciilor cloud la nivel național.

În 2020,Tema Energy a finalizat în calitate de contractor general Centrul de Date Telekom construit la Cluj-Napoca, cel mai mare din Transilvania, dar şi pentru două centre de date necesare digitalizării unui “important Minister”. De asemenea, compania a proiectat şi construit un Centru de Comandă şi Data Center necesare modernizării infrastructurii pentru noul coridor feroviar european, având ca beneficiar final CFR SA. “O realizare tehnologică deosebită” a fost şi Centrul de Date modular livrat către Continental Automotive Timișoara.

Cererea de infrastructură a fost generată de interesul companiilor pentru digitalizarea accelerată a activității şi migrarea susținută în cloud, notează reprezentanții companiei. La nivelul centrelor de Date s-au remarcat şi reducerea costurilor cu energia electrică şi asigurarea parțială a independenței energetice, prin investiții în stații de transformare şi sisteme de cogenerare a energiei electrice.

Compania estimează că piaţa locală de infrastructură non-IT pentru Centrele de Date (sisteme electrice, de climatizare, securitate, instalatii, monitorizare samd) a atins în 2020 o valoare de cca 25 milioane euro. Pentru următorii 2-3 ani, prognoza anuală de crestere este de 20-25%, cifra fiind evaluată pe baza cererii actuale la nivel de documentare şi proiectare.

Planurile Tema Energy și tendințele pieței

Anul acesta, Tema Energy se va concentra pe inovaţie prin implementarea unor tehnologii noi de răcire şi elecro-alimentare, precum şi pe extinderea echipei de service şi instalare cu ingineri bine calificaţi pentru proiecte de infrastructuri critice.

Pentru 2021, Tema Energy urmăreşte o creştere a cifrei de afaceri de 15-20%, susţinută atât de mersul general al economiei, cât şi de proiectarea anul trecut a patru noi Centre de Date. Lucrările vor începe în acest an şi vor include tehnologii de ultima generaţie, unele în premieră pentru piaţa locală.

Ca tendinte generale, Tema Energy semnalează că dezvoltatorii şi operatorii Centrelor de Date devin tot mai interesați de scăderea consumului de energie, precum şi de identificarea unor sursele regenerabile de energie. Totodată, după experienta carantinei de anul trecut, a crescut cererea pentru sisteme inteligente de monitorizare şi control, care să permită o administrare facilă de la distanţă, cu intervenţii minime din partea echipelor de suport.

 Urmărește-ne și pe Google NEWS

One Reply to “Furnizorul local de tehnologie şi echi­pamente pentru centre de date Tema Energy a înregistrat o cifră de afaceri de 7.5 mil euro în 2020, o scădere de 24% față de 2019”

Comments are closed.