Gebrüder Weiss Home Delivery: 128.000 de transporturi în 2022

Austriecii de la Gebrüder Weiss anunță că au atins un volum de 128.000 de transporturi prin intermediul serviciului Home Delivery lansat în 2018. Livrările au fost efectuate pe întreg teritoriul țării, prin intermediul rețelei de hub-uri logistice poziționate în mod strategic din punct de vedere geografic, și gestionate de o echipă formată din peste 70 de angajați și o flotă dedicată de aproximativ 40 de camioane.

Home Delivery a fost, chiar de la lansare, în 2018, un serviciu foarte bine primit în piață, atât de clienți, cât și de destinatarii finali. Aceștia apreciază faptul că beneficiază de livrare la locul de utilizare/ domiciliu cu doi livratori, livrări expres (24/48h) și în zilele de sâmbătă. În plus, în cadrul serviciului Home Delivery asigurăm, la cerere, și montaj, instalare, precum și gestionarea retururilor –Viorel Leca, Director General al Gebrüder Weiss România

Potrivit lui Viorel Leca, 2022 a fost caracterizat de o ușoară încetinire a livrărilor pe segmentul Home Delivery, aceasta fiind determinată mai ales de o reașezare a comerțului online. Astfel, 2020 și 2021, ani marcați de pandemia de Coronavirus, au înregistrat o creștere puternică a segmentului de comerț online, pentru ca în 2022 să se observe o reașezare a pieței și o creștere a atenției clienților în ceea ce privește achizițiile online. 

„Pe termen mediu și lung, ne concentrăm pe consolidarea portofoliului de clienți, diversificarea industriilor din care aceștia provin și analizăm oportunitățile privind utilizarea de vehicule electrice pentru livrările la domiciliu”, a încheiat Viorel Leca. 

Gebrüder Weiss România mizează în următoarea perioadă pe atragerea a tot mai multor clienți pentru serviciul Home Delivery nișat pe livrarea la domiciliu a comenzilor tip cargo (greutate individuală de minim 25 kg), lansat în urmă cu cca. 5 ani. Astfel, focusul companiei este direcționat în principal către companii din industria bunurilor albe (en. white goods) – electrocasnice -, dar și din cea de bricolaj (DIY).

În ceea ce privește perspectiva companiei pentru serviciul de livrare la domiciliu, este vizată creșterea portofoliului de clienți în mod sustenabil, fiind targetate companii pentru care contează în principal calitatea serviciului oferit. De asemenea, compania are în plan calibrarea resurselor astfel încât să poată oferi un serviciu adaptat la cerințele clienților.  

În acest moment, serviciul Home Delivery este accesat, mai ales de către clienții din industria de mobilier, deoarece, prin natura volumului și a greutății bunurilor, acestea nu se pretează a fi livrate prin servicii de curierat.

Prin Home Delivery, compania gestionează livrări la nivelul întregii țări și are avantajul de a acoperi principalele nevoi și provocări pe care le ridică transportul de bunuri voluminoase pentru destinatarul final, cum ar fi nevoia ca livrarea să se facă în interiorul locuinței și să fie flexibilă.