Gigantul IT Atos și-a compensat în totalitate emisiile de CO2

Print Friendly, PDF & Email

Atos, cu operațiuni și în România, anunță într-un comunicat remis redacției Digital-Business.ro că a reușit să compenseze 100% din emisiile sale de CO2 în întreaga lume în 2018, printr-un program dedicat parcurilor eoliene. În plus, față de compensarea emisiilor din centrele sale de date, pe care a îndeplinit-o începând cu 2014, Atos menționează că, în prezent, programul include și compensarea emisiilor de carbon produse de birourile sale și călătoriile de business. Această inițiativă face parte din programul global de mediu al Atos, parte din planul strategic Advance 2021.

Atos se angajează să-și reducă în mod continuu amprenta ecologică prin implementarea programului său de mediu, care include mai multe inițiative, inclusiv modernizarea centrelor de date, creșterea utilizării energiilor regenerabile, reducerea amprentei de carbon și îmbunătățirea eficienței energetică per ansamblu. Pentru a-și compensa emisiile de CO2 din toate activitățile sale, Atos a investit în trei parcuri eoliene situate în India. Proiectul, care a început în 2010 în trei state din India (Karnataka, Gujarat și Maharashtra), promovează utilizarea energiei regenerabile și a dus la instalarea unui număr total de 137 de turbine eoliene.

În fiecare an, cele trei parcuri eoliene produc 109,6 megawați și alimenetează aproximativ 40.000 de gospodării din mediul rural. Ele îmbunătățesc capacitatea de producție a industriilor și companiilor locale și contribuie la dezvoltarea economiei indiene, prin furnizarea de noi locuri de muncă, și a inițiativelor în materie de educație și asistență medicală.

Atos în România

Francezii de la Atos au intrat pe piața locală în 2011 prin achiziția Siemens IT Solutions and Services,  iar în prezent compania are birouri deschise în București, Timișoara și Brașov. Operațiunile Atos din România sunt grupate în: divizia de infrastructură IT (prin intermediul căreia furnizează servicii de tip managed services, servicii de outsourcing, virtualizare și de cloud), divizia de integrare de sisteme IT şi cea de big data şi securitate cibernetică (înfiinţată la finalul lui 2016).

În 2017, Atos IT Solutions and Services S.R.L. a înregistrat o cifră de afaceri de 73,5 milioane de euro și un profit de 11 milioane de euro.Urmărește-ne și pe Google NEWS