Google va lansa o nouă aplicație de chat pentru business

Print Friendly, PDF & Email

Google lucrează în prezent la o nouă aplicație de chat pentru business care va uni mai multe produse deja existente ale gigantului tech, printre care Gmail, Google Drive, Hangouts, conform publicației americane theInformation.com.

Thomas Kurian, CEO Google Cloud, a menționat la începutul lunii că noua aplicație de chat este deja testată intern de angajații Google. Soluția va fi inclusă în suita de tool-uri de productivitate G Suite și se dorește a fi un concurent pentru produsele Microsoft Teams și Slack.

Această aplicație de chat ar putea reprezenta o nouă abordare de a atrage clienți corporate pe platforma Google Cloud. Kurian, care a preluat conducerea diviziei în ianuarie anul trecut, după un lung mandat la Oracle, și-a propus încă de la început atragerea companiile din Fortune 500 către serviciile sale.

CITEȘTE ȘI Aplicațiile mobile SAP vor rula și pe iPhone

Combinarea mai multor aplicații de chat într-una singură ar putea ușura viața angajaților, aceștia nemaifiind nevoiți să gestioneze mai multe tab-uri și aplicații în același timp.

De-a lungul timpului, Google a lansat mai multe aplicații de chat, unele având aceleași funcționalități. Compania a renunțat recent la Inbox – un client de email pentru mobil și Allo – un serviciu de mesagerie asemănător cu Whatsapp.

Urmărește-ne și pe Google NEWS