Horațiu Didea, Workspace Studio: Jumătate dintre proiectele din 2023 au fost reamenajări de spații flexibile pentru companii

Schimbările din piața muncii, în special modul de lucru hibrid, dar și creșterea ponderii angajaților din generația Z, determină nevoia de a regândi și a reamenaja birourile pentru a deveni o destinație accesată cu plăcere, declară Horațiu Didea, Managing Partner Workspace Studio, companie de soluții de amenajare pentru sectorul corporate.

Acesta menționează și că în 2023, jumătate dintre proiectele companiei au fost reamenajări cu obiectivul de a crea un spațiu de companie flexibil, relevant pentru oameni și pentru identitatea firmei. “Estimez că anul viitor ponderea acestor proiecte va depăși 70%, bineînțeles și pe fondul unui volum mai redus de clădiri office noi, dar, mai ales, pentru că organizațiile trebuie să alinieze designul și funcționalitatea spațiului cu așteptările angajaților si noile nevoi ale companiilor”, adaugă Didea.

Conform reprezentanților, grupul Workspace Studio a înregistrat o cifră de afaceri de 22.5 milioane de euro în 2023, sumă echivalentă cu anul precedent. Proiectele integrate (turnkey) au generat 60% din veniturile grupului, aproximativ 1 din 2 proiecte fiind reamenajări ale unor spații existente. 

Tendințe 2024: reamenajări și design modular

Potrivit reprezentanților Workspace, rolul biroului s-a redefinit, devenind în primul rând un spațiu de conectare cu colegii. Conectarea și colaborarea iau forme diferite în funcție de organizație, iar biroul trebuie să răspundă eficient mai multor tipuri de interacțiuni: schimb de idei, mentorat și procese de onboarding și învățare, muncă în echipă, ședințe de lucru, strategie sau inovație.

“Birourile actuale trebuie să integreze și zone de concentrare sau relaxare, oferind un confort acustic și intimitate la cerere, precum și stații de lucru de înaltă ergonomie. Impactul designului poate fi astfel măsurat în nivelul de confort și bunăstarea angajaților, spațiul fiind un element cheie în strategia de employee experience a oricărei organizații”, consideră specialiștii Workspace Studio.

O altă tendință în designul birourilor în 2024 o reprezintă modularitatea, amenajările ușor de adaptat la schimbare și spațiile multifuncționale.

Workspace Studio a investit de peste 3 MIL Euro în logistică și showroom în 2023

În ultimul trimestru din 2023, Workspace Studio a finalizat investiția de peste 300.000 Euro în extinderea showroom-ului situat la etajul 18 din clădirea Sky Tower Bucharest.  În cadrul showroom-ului extins, clienții pot explora branduri de design de mobilier precum Herman Miller, Knoll, Hay, NaughtOne, Geiger, Framey Acoustics, Buzzispace, Renz, soluții acustice sustenabile precum cele de la Impact Acoustic, sistemele de partitionare Maars,  pardoseli Mohawk, dar și cele mai recente tendințe în design și soluții de amenajare a spațiilor de birouri, inspirație pentru zone de lucru moderne, personalizate și inovatoare.

De asemenea, Workspace Studio a investit peste 3 milioane de euro într-un spațiu logistic de 6000 mp situat în zona de Vest a Capitalei. Acesta permite optimizarea proiectelor ample de amenajări a căror desfășurare se întinde pe mai multe luni, pregătirea pieselor de mobilier și soluțiilor integrate în proiectele turnkey, rapidizarea proceselor de livrare și customer service.  

„Toate proiectele pe care le-am implementat în ultimii ani au avut constrângeri serioase de timp. Cu alte cuvinte, companiile vor birou nou repede, sau un refresh foarte rapid al spațiului existent. Pentru a crește eficiența și a reduce timpul de așteptare pentru soluțiile integrate în amenajări, anul trecut am ales să investim în propria unitate logistică în care păstrăm atât piesele de mobilier de la brandurile pe care le reprezentăm și includem în mod curent în amenajările noastre, cat și materiale de construcții și produse arhitecturale necesare în proiectele de amenajare”, spune Horațiu Didea.  

 



Urmărește-ne și pe Google NEWS