Huawei a lucrat la un sistem de recunoaștere facială pentru identificarea uigurilor și alertarea automată a poliției
Publicația americană Washington Post a intrat în posesia unui raport al IPVM – agenție internațională de cercetare în domeniul supravegherii video – care arăta că gigantul tech Huawei a lucrat în 2018 alături de startup-ul Megvii la un sistem inteligent de supraveghere video care poate scana fețele persoanelor în public și poate estima vârsta, etnia și sexul acestora.
PROMO: Găsește cadoul perfect pentru prietenul biciclist 🚴 pe Hotbikes.ro!
Sistemul era programat să declanșeze o “Alarmă Uigur”, semnalând poliției chineze că a detectat o persoană care ar fi putut apaține grupului etnic suprimat de autoritățile de la Beijing. Urmărește clipul de mai jos care explică modul de operare rasist al autorităților chineze cu sprijinul Huawei:
Documentul care a stat la baza raportului – “Huawei Video Cloud Solution and Megvii Dynamic Face Recognition Interoperability Test Report” – a fost descoperit de IPVM pe site-ul european al Huawei și retras după ce specialiștii IPVM au solicitat explicații.
BURSELE ANIS 2020: Ce cursuri sunt sponsorizate de industria IT anul acesta!
În documentul marcat ‘”Confidențial” se arată cum Huawei a testat și aprobat soluția Megvii de recunoaștere facială pe propria infrastructură cloud. Termenul “Alarmă Uigur” este listat în raportul Huawei ce include zeci de alte capabilități ale sistemului Megvii de recunoaștere facială.
Mai multe detalii despre sistemul rasist de recunoaștere facială la care lucrat Huawei găsești pe site-ul IPVM.
Zeci de mii de uiguri au fugit din China în ultimii ani de când președintele Xi Jinping a inițiat o politică de subjugare și asimilare care presupune reținerea uigurilor în tabere de reeducare sau trimiterea lor la muncă în afara regiunii autonome Xinjiang, din nord-vestul țării, unde locuiesc majoritatea uigurilor. Oficial, taberele sunt numite “Centre de antrenament și educație profesională” pe bază de voluntariat.
Documente internaționale indică faptul că până la un milion de uiguri sunt în prezent închiși în aceste lagăre de îndoctrinare. Suprimarea culturii, limbii și lăcașurilor lor de cult este evidentă în regiunea autonomă. Potrivit Beijingului, scopul acestor politici este de a combate separatismul, islamismul radical și terorismul.
Urmărește-ne și pe Google NEWS