Huawei încheie primul trimestru cu venituri de 26.8 miliarde de dolari

Print Friendly, PDF & Email

Veniturile înregistrate în primul trimestru din 2019 de producătorul chinez de echipamente de telecomunicații Huawei au fost de 26.8 miliarde de dolari, reprezentând o creștere cu 39 de procente comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Este prima dată când Huawei comunică rapoarte financiare trimestriale, menționează CNBC. Conform analiștilor internaționali, chinezii încearcă să demonstreze prin această abordare că ritmul de creștere a companiei rămâne ridicat, în ciuda presiunilor politice.

În primele trei luni ale anului 2019, Huawei a vândut 59 de milioane de smartphonuri și a încheiat 40 de contracte comerciale cu operatori globali pentru furnizare de echipamente 5G.

CITEȘTE ȘI Belgienii de la Reynaers vor să investească 1.4 mil euro în România în următorii 5 ani

Presiuni Politice

Huawei se află în mijlocul unui scandal de natură geopolitică în ultimii ani, fiind acuzată de spionaj prin intermediul echipamentelor sale, acestea fiind deja interzise în infrastructurile naționale din Statele Unite, Japonia, Australia și Noua Zeelandă.

Americanii sunt implicați într-o campanie de lobby pentru interzicerea echipamentelor și în țările partenere, în speță Germania și UK. În ciuda presiunilor politice, niciuna dintre cele două țări nu a limitat în vreun fel utilizarea produselor 5G Huawei.

Mai mult, premierul britanic, Theresa May a semnat un document al Consiliului Național de Securitate (NSC) prin care echipamente Huawei vor fi folosite în tronsoane neesențiale ale infrastructurii 5G ce urmează a fi construită.Urmărește-ne și pe Google NEWS