iELM.ro + Zitec = Rețetă românească de succes

Print Friendly, PDF & Email

iELM.ro este magazinul online cu, probabil, cea mai rapidă dezvoltare – într-un an și-a crescut vânzările cu 500%. Și dacă asta nu este spectaculos, atunci află că iELM.ro vinde haine pentru copii și are fabrica în Găești, jud. Dâmbovița.

De ce este important

  • firma a început ca o afacere de familie, iar acum fabrica din Găești are peste 150 de angajați
  • iELM.ro a pornit ca un hobby, când cei doi fondatori locuiau în Suedia și s-a dezvoltat organic extrem de rapid
  • Zitec, de asemenea o companie românească, este responsabilă cu succesul iELM.ro, după ce anul trecut a preluat activitățile de digital marketing
  • Reprezentanții celor două companii menționează că investiția în astfel de activități nu a crescut cu mai mult de 20% comparativ cu sumele investite până atunci în digital marketing
  • iELM.ro vinde produse în valoare de peste 1 milion de euro lunar

De la căciulițe croșetate manual la 150 de angajați și vânzări de 1 mil dolari pe lună

Firma a fost fondată de Marius Drăgan, fost sportiv de performanță, și soția sa, Linda, în 2013, pe când cei doi locuiau în Suedia. Linda era în concediu de creștere al copiilor și, pentru a-și umple timpul, a început să croșeteze căciulițe pe care le posta pe contul personal de Facebook.

Articolele au fost atât de apreciate de comunitatea online, încât cei doi au decis să pună bazele propriei afaceri. Așa au decis să angajeze patru croitorese, pe care le-au adus din România în Suedia, să-i ajute cu numărul mare de comenzi. Businessul s-a extins, așa că cei doi au decis să se întoarcă în România și să deschidă o fabrică în toată regula cu banii proveniți din vânzarea casei din Suedia. Investiția inițială s-a ridicat la 300.000 de euro.

CITEȘTE ȘI Părinții celui mai bine plătit star Youtube sunt investigați de autorități!

În prezent, iELM.ro vinde produse în valoare de peste 1 milion de euro lunar către clienți din România, Suedia, Danemarca, Germania, Marea Britanie, Franța, Statele Unite ale Americii, Canada. Pentru fiecare dintre aceste piețe, Marius a creat câte un domeniu dedicat. Adică, pentru clienții din Danemarca există site-ul iELM.dk, pentru cei din Marea Britanie, iELM.co.uk s.a.m.d.

Creșterea spectaculoasă din ultimul an se datorează într-o mare măsură și activităților de digital marketing preluate de Zitec în 2018. Reprezentanții celor două companii menționează într-un comunicat de presă că investiția în astfel de activități nu a crescut cu mai mult de 20% comparativ cu sumele investite până atunci în digital marketing.

Pentru a înțelege cum funcționează businessul în mediul online trebuie să testezi constant, să analizezi tot ce se întâmplă, felul în care percep oamenii brand-ul și comunicarea acestuia. Fiecare afacere din e-commerce este diferită și fiecare țară are particularități culturale și sociale. În cazul iELM.ro, cu ajutorul unei strategii bine definite și optimizare constantă, după un an de activitate am reușit să generăm vânzări de peste 1 milion de euro lunar, cu o eficientizare maximă a costurilor – Dan Toma, Digital Marketing Director Zitec

photo: pagina facebook iELM.roUrmărește-ne și pe Google NEWS