Intel: Microsoft cere ca viitoarele PC-uri AI să fie echipate cu tastă Copilot

Print Friendly, PDF & Email

Intel a dezvăluit recent cerințele stabilite de Microsoft pentru producătorii de echipamente OEM care doresc să construiască PC-uri AI, indicând că aceste dispozitive trebuie să includă o tastă Copilot specifică, anunță theverge.com. Această inițiativă face parte dintr-un efort mai amplu al giganților tech Microsoft, Intel, Qualcomm și AMD de a promova PC-urile echipate cu Inteligență Artificială. Aceste cerințe subliniază importanța combinării hardware-ului și software-ului avansat, inclusiv unitățile de procesare neurală (NPU), cele mai noi CPU-uri și GPU-uri, precum și accesul la funcționalități Copilot.

Deși unele laptopuri recente, cum ar fi Asus ROG Zephyrus echipat cu cipurile Intel Core Ultra, nu îndeplinesc în totalitate aceste cerințe din cauza lipsei tastei Copilot, Intel le consideră totuși PC-uri AI. Acest detaliu sugerează o diferență în interpretarea standardelor pentru un PC AI între Intel și Microsoft.

Colaborarea dintre Intel și Microsoft pe acest subiect pare să fie productivă, cu o investiție comună în promovarea tehnologiei AI în PC-uri, deși există unele sisteme care ar putea să nu aibă tastă fizică Copilot dar includ NPU integrat de la Intel.

Intel se angajează, de asemenea, într-un program de accelerare AI PC destinat dezvoltatorilor de software, extinzându-l pentru a include dezvoltatori mai mici și oferindu-le resurse și evenimente pentru a încuraja utilizarea caracteristicilor AI în aplicațiile lor. Această inițiativă subliniază importanța creării unui ecosistem robust pentru PC-urile AI, cu Intel și Microsoft la conducere.Urmărește-ne și pe Google NEWS