Intel își optimizează platformele pentru aplicațiile SAP

Print Friendly, PDF & Email

Intel și SAP au anunțat recent consolidarea colaborării pe care cei doi giganți o au de 10 ani, printr-un nou parteneriat care presupune optimizarea platformelor Intel, precum procesoarele Xeon Scalable și memoriile Optane DC Persistent, pentru aplicațiile de business ale germanilor de la SAP.

Noul parteneriat se va întinde pe mai mulți ani și vine în sprijinul clienților comuni ai celor două companii de tehnologie, care vor putea implementa aplicații ce vor rula pe infrastructurile Intel în cloud, on-premise sau în medii hibride. Parteneriatul va acoperi și alte produse Intel, unități CPU, acceleratoare, data centere sau infrastructuri software.

Vom optimiza tot portofoliul de soluții pentru a spori viteza de procesare și eficiența în stocare a datelor și pentru a procesa orice fel de date pentru orice tip de workload-uri – Rajeeb Hazra, Corporate Vice President of Intel’s Enterprise and Government Business

Hazra a mai declarat că Intel are în plan de mai mulți ani o extindere a companiei în zona produselor pentru mediul de business, dar că se concentrează în mod special pe SAP datorită poziției pe care gigantul german îl are în ecosistemul soluțiilor software pentru afaceri. El consideră că prin acest parteneriat, SAP și Intel își vor putea ajuta clienții să adopte tehnologii avansate de Inteligență Artificială și machine learning.

CITEȘTE ȘI Interviul acordat de Rok Magister, CTO SAP CEE, publicației Digital Business!

Rulând aplicații bazate pe SAP HANA pe memorii Intel Optane DC Persistent, poate reduce timpul de recuperare a datelor de la 50 de minute la 4 minute pe o instanță SAP HANA de 6TB, conform Intel. Mai mult, oferind o densitate mai mare, memoriile Optane DC Persistent le va da clienților mai multă putere de procesare a datelor pe același server. Acest lucru deschide un orizont de capabilități noi pentru clienții care trec la sistemul SAP S/4HANA.

Noul parteneriat cu Intel le va oferi clienților o migrare mai rapidă la SAP S/4HANA, permițându-le companiilor să-și valorifice datele mai ușor și să opereze cu o vizibilitate sporită, focusate și agile – Irfan Khan, Președintele SAP Platform and Technologies

Cele două companii colaborează de mai bine de 10 ani. Parteneriatul recent anunțat vine după ce Intel a lansat la începutul anului cel mai vast portofoliu de procesoare Xeon de până acum, alături de alte modele cipuri, memorii și soluții de stocare.

Intel și SAP își propun să deschidă împreună un centru de excelență în care clienții pot experimenta scenarii de transformare digitală, folosind soluțiile și produsele celor două companii.Urmărește-ne și pe Google NEWS