INTERVIU Mincu, CEO Elrond: Maiar va avea rolul unei bănci personale. Va oferi posibilitatea utilizatorilor să se împrumute, să ofere împrumuturi

Moneda digitală EGLD, deţinută de Elrond, noua poveste tech de succes cu ADN românesc, a ajuns recent la o capitalizare de 1 miliard de euro.

Beniamin Mincu, fondator și CEO al Elrond Network, declara anul trecut în iunie în ZF.ro: „Elrond este o tehnologie de blockchain construită de la zero, ca să aducă o îmbunătăţire de 1.000 de ori în capacitate de procesare, viteză de procesare şi cost. Cea mai bună analogie este tranziţia de la dial-up la broadband, pe care noi am văzut-o în era internetului, şi pe care în momentul de faţă încercăm să o aducem în domeniul blockchain“.

Zilele trecute, Elrond a lansat Maiar, o aplicație de plăți digitale, care permite utilizatorilor să transfere criptomonede dintr-un portofel asociat doar cu numărul de telefon sau cu un nickname. Am discutat cu Beniamin Mincu despre viitorul aplicației, diferențele dintre Maiar și Revolut, servicii asociate și multe altele.

Va fi aplicația Maiar un nou Revolut? Cum se va diferenția?

Beniamin Mincu: Maiar este aplicația noastră de bani și plăți digitale. Spre deosebire de Revolut, Maiar este integrat în mod direct cu blockchain-ul Elrond. Plata între useri se face extrem de rapid și la costuri neglijabile. Fiind o aplicație integrată cu un blockchain descentralizat, în Maiar utilizatorii au control absolut asupra fondurilor lor. Aplicația se aseamană cu Revolut sau Google Pay în ce privește funcționalitatea, dar și experiența de folosire.

Elrond are oameni cu o viziune excelentă în spatele modelului de business, care până acum nu au dezamăgit. Pe măsură ce proiectul va obține mai multă vizibilitate, poate duce EGLD în top 3 dpdv capitalizare. Moneda însumează calitățile “granzilor” Bitcoin și Ethereum, iar aplicația Maiar poate aduce exact ceea ce le lipsește celor două. Pentru o adopție în masă este nevoie de ceva care să genereze cerere constantă pentru EGLD, să-l facă mai mult decât un instrument de speculă, iar Maiar poate fi acel ceva, dacă va îngloba funcțiile promise. Parteneriatul Elrond cu Binance îmi dă mare încredere în devoltarea viitoare a companiei – Sorin Silvestru, investitor piețe de capital

Urmează să lansați și un card bancar fizic?

Beniamin Mincu: Intenționăm să facilităm plățile la comercianți prin Maiar. Telefonul va fi cu siguranță folosit în acest proces. Un card fizic este, de asemenea, o posibilitate pe care o explorăm.

Ce alte servicii vor fi incluse în Maiar în afară de plăți digitale și tranzacționare cryptomonede?

Beniamin Mincu: Utilizatorii vor putea participa la securizarea rețelei Elrond direct din aplicație. Această activitate presupune depozitul (staking) unei sume de minim 10 eGold (moneda nativă a blockchainului Elrond), pentru care se obține un reward de până la 29% pe an.

Maiar va avea rolul unei bănci personale. Va oferi posibilitatea utilizatorilor să se împrumute, să ofere împrumuturi și să folosească eGold pentru a oferi lichiditate la schimburi de criptomonede.

Asocierea unică dintre numărul de telefon și identitatea digitală pe blockchain-ul Elrond va permite Maiar să fie folosit și ca modalitate de acces oriunde este disponibilă autentificarea digitală, cu avantajul securității sporite și confidențialității datelor personale.

Veți avea un sistem de a construi tokens pe chainul propriu cum este cel de la Ethereum?

Beniamin Mincu: Da! Elrond are o implementare proprie a sistemului de tokens. Capabilitățile le includ pe cele ale tokenilor Ethereum. În plus, tokenurile Elrond ESDT (Elrond Standard Digital Token) pot fi transferați la viteza și costul nativ al protocolului.

Asta înseamnă că într-o secundă se pot executa 15.000 de tranzacții de tokens, care ar costa, în total, 15$. Prin comparație, acesta este costul unei singure tranzacții pe Ethereum, care e capabil să proceseze doar 15 tranzacții pe secundă.

Avem un IDE (Integrated Development Environment) disponibil în magazinul Microsoft ca extensie pentru Visual Studio Code. Împreună cu celelalte seturi de tool-uri Elrond, programatorii pot face programare blockchain folosind limbaje de programare precum Rust, C si C++, spre deosebire de limbajele ezoterice specifice altor rețele.

Printre alte avantaje, Smart Contracts pe Elrond distribuie 30% dintre costurile pentru a folosi smart contracts către autorul lor, oferindu-le astfel o modalitate inovatoare de monetizare a aplicațiilor.

Care este durata aproximativă pentru cei care sunt acum în lista de așteptare pentru a intra în active delegation?

Cei din lista de așteptare progresează când cineva iese de la delegare activă. Cu 29% APR (dobandă anuală) și creșterea evaluării de piață, cei care doresc să intre sunt mai mulți decât cei care doresc să iasă.

Avem o comunitate orientată către viitor, cu oameni care împărtășesc viziunea noastră și sunt alături de noi pe termen lung. Recenta depășire a unei evaluări de 1 miliard de dolari este confirmare din piață că suntem angajați să livrăm tehnologie de ultimă oră într-un spațiu despre care credem că va depași o evaluare totală de mii de miliarde (trillions) de dolari.

 

One Reply to “INTERVIU Mincu, CEO Elrond: Maiar va avea rolul unei bănci personale. Va oferi posibilitatea utilizatorilor să se împrumute, să ofere împrumuturi”

Comments are closed.