LEDD și Tully, 2 startup-uri românești printre semifinaliștii InnoStars Awards

Print Friendly, PDF & Email

LEDD – soluția de diagnostic diferențial în ecografia pulmonară dezvoltată de echipa AIMED, și Tully – asistentul inteligent de gestionare a emoțiilor, sunt cele 2 startup-uri românești selectate printre semifinaliștii InnoStars Awards, programul EIT Health pentru start-up-urile “early stage” din regiunile Europei Centrale, de Est și de Sud.

InnoStars Awards este unul dintre cele mai competitive programe de accelerare ale EIT Health, vizând start-up-urile aflate în fază incipientă (early stage) care au dezvoltat un prototip sau produs minim viabil (MVP). Semifinaliștii vor primi 25.000 euro investiție de tip smart money pentru training în afaceri și mentorat din partea unor experți de talie mondiala. Primele zece echipe din punct de vedere al performanței vor intra în etapa finală, unde vor avea ocazia să își prezinte proiectele în fața juriului internațional și să câștige până la 25.000 euro pentru lansarea produsului sau serviciului pe piață.

CITEȘTE ȘI: LifeBox, românii care vor să-i facă și pe unguri să mânânce mai sănătos

Startup-uri românești semifinaliste la InnoStars Awards 2021

  • LEDD – Diagnosticul diferențial în ecografia pulmonară este o soluție propusă de start-up-ul AIMED, care își propune să introducă o soluție nouă, rapidă, non-invazivă, cu costuri reduse, disponibilă pe scară largă, pentru diagnosticul diferențial al cancerului pulmonar și al pneumopatiilor interstițiale pulmonare, bazată pe procesarea ecografiei transtoracice și algoritmi de inteligență artificială, soluție care poate fi folosita și in etapa de monitorizare a pacienților pentru urmărirea evoluției afecțiunilor pulmonare.
  • Tully – Asistentul inteligent pentru gestionarea emoțiilor ajută persoanele cu afecțiuni complexe să trăiască mai bine, îmbunătățind modul în care își recunosc, monitorizează și gestionează emoțiile. Viziunea proiectului este de a crea în cele din urmă o gamă completă de suport psihologic automat pentru tulburările de integrare senzorială, de la afecțiuni specifice (ADHD, tulburare bipolară, autism) la afecțiuni generale, cum ar fi anxietatea sau depresia.

Pe lângă finanțare, câștigătorii vor avea acces la sprijinul și conexiunile potențialilor investitori sau colaboratori disponibili din rețelele EIT Health Investor Network, EIT Health Living Labs și Test Beds. Pe lângă echipele din program, EIT Health va oferi mentorat în valoare de 4000 euro pentru alte 20 de startup-uri. Mai multe informații despre InnoStars Awards: https://eithealth.eu/project/innostars-awards/Urmărește-ne și pe Google NEWS