Austriecii de la Leier derulează în prezent în România investiții de peste 25 mil. Euro

Companiile din România ale grupului austriac Leier, unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcții din centrul și estul Europei, derulează în prezent investiții de peste 25 de milioane de euro, cumulat.

Investițiile aflate în desfășurare presupun deschiderea a două fabrici de betoane în județele Cluj și Arad, edificarea unei noi secții de prefabricate din beton la Iași, precum și dezvoltarea, respectiv tehnologizarea proceselor de producție în fabricile actuale ale Grupului Leier din România.

Investiții în pandemie: Acvatic Bebe Club pregătește deschiderea unui nou club de educație acvatică

Unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcții la nivel național, Grupul Leier, este prezent pe piața locală din 2006, prin deschiderea fabricii de produse din beton din județul Alba. Ulterior, Leier a cumpărat în 2018 cea mai mare fabrică de cărămidă la nivel național – Brikston, iar în 2019 fabrica Siceram – singurul producător de țiglă și blocuri ceramice din România.

LEIER ROM, prima fabrică din portofoliul Grupului Leier în România, afaceri de peste 5 mil Euro

Potrivit datelor companiei, cifra de afaceri înregistrată de Leier Rom în anul 2019 a fost de peste 5 milioane de euro, în creștere cu 25% față de anul precedent. Aceasta produce prefabricate din beton – elemente de cofraj, zidărie, elemente pentru sisteme de canalizări, dale, pavele, coșuri de fum, borduri, panouri fonoabsorbante și alte produse speciale de înaltă calitate.

Prima fabrică Leier din România s-a construit în 2005 și și-a început activitatea în iunie 2006. Cristian Suciu deține din 2007 funcția de Director de Vânzări și din 2008 funcția de Director General. Potrivit acestuia, cele două investiții noi ale companiei sunt în localitățile Șimand, județul Arad, respectiv Câțcău, județul Cluj.

LEIER BRIKSTON, un prim pas strategic în ascensiunea pe piața românească de zidărie ceramică

Strategia de dezvoltare a grupului Leier în România s-a concretizat în anul 2018 prin achiziția celei mai mari fabrici de cărămidă la nivel național – Brikston. În 2018, Brikston a înregistrat o evoluție pozitivă a cifrei de afaceri, cu peste 6% față de anul precedent, atingând peste 22 milioane de euro, acest rezultat fiind încă o dată depășit în 2019 împreună cu noua echipă de conducere.

 Leier Brikston este singurul producător de blocuri ceramice și cărămizi ce are o rețea de distribuție cu acoperire națională în România și Republica Moldova. În prezent, echipa noastră de vânzări este angrenată în promovarea și vânzarea tuturor produselor Grupului Leier, oferind astfel soluții complete de construcție. Pentru a ne adapta la nevoile și cerințele pieței, derulăm în Iași o investiție într-o secție de produse din beton – Adrian Mînzat, Director General Leier Brikston

Adrian Mînzat deține actuala funcție începând cu anul 2018, după ce, anterior, a fost Director de Vânzări și Logistică în cadrul companiei Brikston Construction Solutions S.A. din anul 2007.

LEIER SICERAM, consolidarea cotei pe piața materialelor de zidărie ceramică și învelitori

Grupul Leier și-a consolidat poziția pe piața materialelor de zidărie ceramică prin achiziția, la începutul lui 2020, a unui unicului producător român de țiglă și blocuri ceramice din zona centrală a României – Siceram. În anul 2019, Siceram a înregistrat o cifră de afaceri de peste 22 de milioane de euro, în creștere cu 18% față de anul precedent.

Mihaela Haidiner este Directorul General al Leier Siceram începând cu anul acesta, după ce anterior a fost mai mult de 10 ani Director Comercial și membru al Consiliului de Administrație la o mare companie producătoare de materiale de construcții.