Libris.ro: Copiii au citit cu 50% mai multe cărți vara aceasta față de anul trecut

Print Friendly, PDF & Email

Libris.ro a înregistrat o creștere de aproape 50% în rândul cărților pentru copii comandate în perioada 15 mai – 15 august 2019, față de perioada similară a anului trecut. Aceeași tendință s-a înregistrat și în rândul bibliotecilor școlare, semn că interesul pentru cărți este într-o continuă creștere.

Vacanța de vară a fost una plină de aventuri, cel puțin imaginare, arată cărțile comandate pe Libris.ro. Cele mai multe titluri comandate sugerează dorința de a explora a copiilor, indiferent de vârstă. Astfel, cei mai mici cititori au făcut cunoștință cu Animale vorbitoare, preșcolarii au preferat aventurile celebrului Erus, în timp ce Harry Potter rămâne în top printre pre-adolescenți și nu numai.

Topul titlurilor comandate de copii diferă semnificativ de cel comandat de bibliotecile școlare. Acestea se intersectează destul de rar, deși și în rândul bibliotecilor se observă o tendință de a-și completa oferta de cărți educaționale cu titluri care mai degrabă explorează zona de soft skills a micilor cititori – cooperare, spirit de echipă, repectarea limitelor etc.

VEZI ȘI Câte cărți a vândul Libris.ro în 10 ani de la lansarea magazinului online!

Bucureștiul conduce în topul comenzilor de carte, în timp ce, la nivel național centrul și vestul țării se află în top. Astfel, cele mai multe titluri au fost comandate din Cluj, Brașov, Timiș și Iași. La polul opus, cele mai puține comenzi au venit din Călărași, Ialomița, Covasna, Olt și Harghita.

Top cărți comandate categoria 3-5 ani

  1. Animale vorbitoare – 60 de sunete de animale
  2. Pettson pleaca in excursie cu cortul – Sven Nordqvist
  3. Pictam cu apa: Dinozauri

Top cărți comandate categoria 5-7 ani

  1. Erus si Valea Rabdarii – Alec Blenche
  2. Edison. Misterul comorii dispărute – Torben Kuhlmann
  3. Erus și Valea generozității – Alec Blenche


Urmărește-ne și pe Google NEWS