Libris – Românii au preferat cărțile de psihologie în prima parte a anului

Print Friendly, PDF & Email

Românii citesc mai variat, mai multă psihologie și din ce în ce mai multe cărți în limba engleză și eBooks, arată datele Libris.ro. Astfel, prima parte a anului 2021 a fost marcată de o creștere considerabilă pe segmentul de carte de dezvoltare personală (20%), inclusiv în limba engleză, iar în topul vânzărilor continuă să se afle si autori români contemporani. Mai mult, media comenzii a crescut cu 10% la nivelul primului semestru.

Libris_Top Vanzari_2021_6luni

Peste 1,2 milioane de cărți au ajuns în prima jumătate a anului la cititori din toată țara, în urma comenzilor plasate pe Libris.ro. Cele mai multe comenzi s-au făcut din București, Cluj, Timiș, Brașov și Iași, iar la polul opus se află județele Mehedinți, Giurgiu și Tulcea.

Cea mai bine vândută carte a fost în această primă jumătate de an Vindecarea copilului interior – Stefanie Stahl. De asemenea, noile apariții editoriale au intrat rapid în topul best-seller-urilor, subliniind interesul crescut al românilor pentru titluri recunoscute internațional.

Astfel, în top cele mai căutate noi apariții se numără Auschwitz, ultima stație – Eddy de Wind, O chestiune de viață și de moarte – Irvin D. Yalom, Marilyn Yalom, Răspunsuri scurte la marile întrebări – Stephen Hawking, Copilul tău. Părinții tăi. Tu – Ioana Chicet-Macoveiciuc și Fiica Reichului – Louise Fein.

Comanda medie a depășit pragul de 100 de lei, în creștere cu 10% față de perioada similară din 2020 și cu 25% față de 2019, când aceasta era de 82 de lei. Cele mai mari creșteri față de anul 2019 s-au înregistrat pe segmentul de dezvoltare personală (48%), biografii (33%) și cărți pentru copii (19%).  În raport cu 2020, Biografiile și Dezvoltare personală au avut creșteri de 25%, respectiv 20%.

Top 10 cele mai vândute cărți ianuarie – iunie 2021

  1. Vindecarea copilului interior – Stefanie Stahl
  2. 500 de adevăruri uimitoare și amuzante
  3. Arta manipulării – Kevin Dutton
  4. Auschwitz, ultima stație – Eddy de Wind
  5. Gânduri către sine însuși – Marcus Aurelius
  6. 500 de adevăruri incredibile și trăsnite
  7. O chestiune de viață și de moarte – Irvin D. Yalom, Marilyn Yalom
  8. Jurnalul unui burlac. Conversații cu mama – Mihai Bendeac, Emilia Bendeac
  9. Curajul de a nu fi pe placul celorlalți – Ichiro Kishimi, Fumitake Koga
  10. Dumbrava minunată – Mihail Sadoveanu


Urmărește-ne și pe Google NEWS