Ai un magazin, cafenea sau fermă? Poți face livrări? Dar cu clienții cum stai?
Să zicem că ai o cafenea în Fetești unde, în afară de zecile de specialități de cafea, soția ta făcea și cele mai bune croissante din oraș. Mica ta afacere mergea ok înainte de criză, aveai ceva clienți, în special în weekend, banii intrau, puteai să pui deoparte ceva să-ți deschizi o locație și în Cernavodă. Dar acum te numeri printre miile de afaceri din Horeca puse pe hold de criza provocată de coronavirus.
Oamenii nu mai pot veni la tine și te gândești să te duci tu la ei. Îți pui la punct pagina de Facebook pe care ai neglijat-o până acum pentru că erai mereu prins în cafenea. Faci un ad și targetezi clienți din Fetești, poate și din Ștefan cel Mare și Făcăeni, și le spui că te pot suna sau îți pot trimite SMS să-ți dea comanda de cafea și croissante. Dar telefonul nu sună.
Păi cum să sune? Acum când totul e la un click distanță, tu îl pui pe client să scrie ce produse vrea, adresa de livrare? Și asta de fiecare dată când vrea să-și bea esspreso-ul din Ethiopia. Să zicem că sună cineva totuși, notezi repede totul și în 30 min ești la el în fața ușii, cu mască, mănuși și pachețelul. Omul îți întinde cardul prin ușa abia crăpată și tu ridici din umeri, nu ai POS. Nici el nu are cash, n-a mai fost la bancomat de 1 lună, el respectă indicațiile autorităților.
Există o soluție, doar nu te-am făcut să citești până aici degeaba. Netopia, care a procesat în medie anul trecut 2 milioane de tranzacții pe lună, tocmai a anunțat că a lansat o platformă … în platforma sa de plăți electronice (inception, știu) care ajută tocmai antreprenorii ca tine. Cum? Păi, în primul rând, prin faptul că oamenii pot plăti direct din aplicația mobilPay Wallet, în care au deja salvate toate detaliile: numele, adresa, cardurile. Apoi, aplicația are 300.000 de utilizatori în România, sigur sunt câteva zeci, poate sute și în Fetești. În plus, pe lângă plata cu cardul, clienții pot achita și cu cardurile de masă.
Ca să fie totul transparent, Netopia percepe un comision de 6% din fiecare tranzacție înregistrată, ce include și taxele de procesare a plății.
Acum folosește-ți imaginația, înlocuiește cafenea cu micro-fermă, restaurant, magazin (orice produs ai vrea să vinzi, dar ATENȚIE, trebuie să te ocupi singur de livrare) și Fetești cu orice alt oraș din țară. Convinge-te singur aici!
Urmărește-ne și pe Google NEWS
2 Replies to “Ai un magazin, cafenea sau fermă? Poți face livrări? Dar cu clienții cum stai?”
Comments are closed.