Medicover și-a luat director general de la Affidea

Print Friendly, PDF & Email

Medicover anunță că începând cu 18 noiembrie va avea un nou director general în persoana lui Radu Gorduza Lupu (foto dreapta). Acesta îl va înlocui pe Adrian Peake, cel care a ocupat funcția în ultimii cinci ani. Englezul va prelua o nouă poziție în Marea Britanie.

De este important

  • Gorduza a condus operațiunile locale ale grupului Affidea în ultimii șapte ani
  • În mandatul său, Affidea a achiziționat centrele Hiperdia în 2016, una dintre cele mai mari tranzacții de pe piața locală
  • Businessul Affidea a avut parte de suișuri și coborâșuri sub comanda lui Gorduza
Evoluția cifrelor de business ale Affidea Romania SRL

Anterior Affidea, Radu Gorduza a fost reprezentantul gigantului american GE Healthcare în România. GE Healthcare, cu sediul central în Chicago, SUA, este o subsidiară a General Electric și se ocupă în special cu dezvoltarea de echipamente de imagistică medicală (și alte produse) folosite în clinici și spitale.

Medicover a colectat recent din piață  120 milioane de euro, diversificându-și sursele de finanțare și permițând companiei să continue să-și dezvolte programul de achiziții din România și Polonia.

Medicover România a raportat după primele șase luni de activitate venituri cu 83,8% mai mari, acestea evoluând de la 16 milioane euro în prima jumătate a anului 2018 până la 29,4 milioane euro. Evoluția a fost impulsionată de achizițiile realizate anul trecut, când compania a preluat Spitalul Pelican din Oradea, Centrul Medical Phoenix din zona Olteniei și Centrul Medical Academica din București.

Grupul Affidea, întregistrat în Olanda, dar cu sediul operaţional în Budapesta (Ungaria), este activ în 14 state din Europa a obţinut în 2018 în România o cifră de afaceri de 181 milioane de lei şi este al cincilea jucător pe piaţa de servicii medicale private, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe, anunță ZF.ro.

photo: pagina de Facebook Affidea RomaniaUrmărește-ne și pe Google NEWS