Medicover România, venituri de 119 mil euro în 2019 – 27% creștere față de anul treut

Print Friendly, PDF & Email

Medicover România a avut venituri cumulate în 2019 de 119,1 milioane de euro, în creștere cu 26,9% față de anul precedent. La nivel global, compania a înregistrat venituri de 844,4 milioane de euro.

Medicover este prezentă în România prin rețeaua de clinici medicale Medicover, spitalele Medicover și Pelican și laboratoarele și centrele de recoltare Synevo.

Veniturile diviziei de Servicii Medicale din România au crescut în 2019 cu 45% până la o valoare totală de 59,6 milioane euro, în timp ce evoluția diviziei de Servicii de Diagnostic a fost de 12,9% până la 59,5 milioane euro.

România este a treia piață ca pondere a veniturilor la nivel global, după Germania și Polonia, cu o contribuție totală de 14,1%.

Am demarat anul trecut unul dintre cele mai importante proiecte de extindere care a vizat capacitățile Spitalului Pelican și prin care vom crea o anexă nouă cu 100 de paturi, aceasta fiind cea mai mare investiție alocată pentru expansiunea unui centru existent, cu o valoare a proiectului de 8,1 milioane euro. De asemenea, am continuat să investim în digitalizare, crearea de centre de excelență cu echipe multidisciplinare pentru tratarea unor afecțiuni complexe și atragerea celor mai buni medici. În 2020 vom continua dezvoltarea, oferind servicii de cea mai bună calitate, completate de investiții în digitalizare și în îmbunătățirea experienței pacienților – Radu L. Gorduza, director general Medicover România

Rețeaua Synevo din România cuprindea la finalul anului 2019 un total de 123 de centre de recoltare acoperind 39 de județe din țară, respectiv 54 de orașe.

Cea mai recentă investiție Medicover pe piața locală a fost clinica situată în clădirea The Bridge 2 din zona Grozăvești-Orhideea și s-a ridicat la 1 milion de euro. Situată într-o clădire cu certificat Premium Green, care corespunde nevoilor și așteptărilor pacienților Medicover, clinica oferă acces la 24 de specialități medicale și o echipă de 80 de specialiști de top. 

Urmărește-ne și pe Google NEWS