Mental Fitness – noul trend în rândul corporatiștilor

Mental fitness este ultimul trend în cadrul organizațiilor și presupune o serie de exerciții, grupate în programe de micro-learning, în cadrul cărora participanții devin conștienți de momentele în care se autosabotează și își împiedică singuri dezvoltarea, putând să facă alegeri diferite și să acționeze mai înțelept. 

Astfel de traininguri sunt disponibile și în România prin intermediul specialiștilor de la Exploratist, agenție locală de employee experience, care colaborează cu Mental Fitness România, organizație creată de Sandra Jitianu (MBA, ACC), consultant în management și trainer, și Matei Stănculescu (ACC), psiholog, coach și trainer. Cei doi au dezvoltat un program care, spun ei, are impact în creșterea performanței individuale, îmbunătățirea relațiilor și atingerea unui wellbeing mental. Metodologia folosită de Mental Fitness România este cea a lui Shirzad Chamine, lector la Stanford și părintele inteligenței pozitive, autor al bestsellerului New York Times „Positive Intelligence”.

Nivelul de fitness mental și emoțional este cel mai bun predictor al performanței unei persoane în raport cu potențialul pe care îl are. Mai simplu spus, succesul nostru depinde de cât de bine știm să ne activăm – sau să ne reducem – anumite comportamente sau reacții mentale și emoționale atunci când urmărim un scop – Sandra Jitianu, co-fondator Mental Fitness România

Sandra Jitianu, co-fondator Mental Fitness România

Efectele proceselor de mental fitness au fost observate pe un număr de peste 500.000 de participanți din întreaga lume, din domenii diferite (de la CEOs, la atleți, de la studenți la echipe de vânzări, operațiuni sau tehnologie). Acestea includ:

  • Creșterea vânzărilor cu 37% 
  • Creșterea performanței cu 31% 
  • Creativitate de 3 ori mai mare

CITEȘTE ȘI: Companiile vor angajați implicați și productivi și cheltuie 20% din bugetele de HR pe acțiuni de employee experience



Urmărește-ne și pe Google NEWS