Metaminds, afaceri de 156 milioane lei în 2020

Print Friendly, PDF & Email

Metaminds, fostă Nova Tech, integrator de soluţii de securitate cibernetică cu 32 de angajați, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 156, 2 milioane lei, în creștere cu 26% față de 2019, conform datelor Termene.ro. Compania și-a crescut și profitul cu 22%, ajungând la 8,9 milioane lei.

Anul trecut, Metaminds a avut proiecte în zonele de cybersecurity, telecomunicații, securitatea rețelelor, a soluțiilor de continuitate şi de recuperare în caz de dezastru sau arhitectură și politici de securitate, conform unui comunicat de presă remis Digital Busines. Compania, înființată în 2015, este inclusă de Financial Times în topul celor mai performante 1000 de companii din Europa.

CITEȘTE ȘI Doi giganți IT vor să creeze cea mai mare companie europeană de big data și inteligență artificială pentru apărare și securitate

Nova Tech Integrated Solutions a fost înființată în iulie 2015 de către Răzvan-Iulian Băicoianu – 5% și Liviu Mircea Uruc – 95%, un apropiat al lui Sebastian Ghiță conform Profit.ro. Andrei Cruceru, actualul CEO al Metaminds, a fost director de vânzări către sectorul public în cadrul Asesoft, firmă controlată de Ghiță, între martie 2013 – septembrie 2015.

La începutul lunii octombrie 2020, Edupedu nota că “în jur de 123,75 de milioane de lei au fost cheltuiți în aproximativ un an pe dotarea wireless a școlilor din megacontractul câștigat anul trecut de un consorțiu condus de Telekom România Mobile Communications. Compania a subcontractat către Nova Tech Integrated Solutions (38%), Intech Solutions (7,5%) și Croatian Telekom”.

Metaminds anunța în primăvara anului trecut că a finalizat înainte de termen responsabilitățile angajate în cadrul proiectului National Wireless Campus – mega contractul menționat mai sus.

 Urmărește-ne și pe Google NEWS