Microsoft și Sony lansează camere video cu Inteligență Artificială

Print Friendly, PDF & Email

Cei doi giganți tech au anunțat că vor lansa soluții pentru camere video ce vor integra algoritmi de Inteligență Artificială (AI), acestea fiind destinate clienților enterprise pentru analize video avansate. Soluțiile vor avea la bază noul senzor de imagine Sony cu capabilități AI – IMX500 – și platforma Microsoft Azure AI.

IMX500, lansat săptămâna trecută, este o premieră mondială, acesta include un pixel chip și un logic chip. Citește mai multe despre specificațiile noului senzor în articolul colegilor de la mobilissimo.ro.

CITEȘTE Un interviu în două părți cu Cris Radu, Adobe România: Cine se plânge că nu poate recruta talent IT în România nu a fost în Silicon Valley & după 4-5 ani, un inginer Adobe ajunge să câștige mai mult din stimulente decât din salariu

Sony și Microsoft au mai anunțat că vor lansa împreună și un app pentru aceste camere video inteligente, ce va include serviciile Azure Internet of Things (IoT) de la Microsoft și servicii cognitive, prin care cele două companii speră să ofere clienților enterprise noi scenarii pentru utilizarea camerelor video inteligente, cum ar fi:

  • instalată la intrarea unei clădiri, camera inteligentă poate oferi în timp real numărul celor care au intrat în unitate
  • instalată pe raftul al unui magazin, aceasta poate trimite informații despre disponibilitatea produselor
  • instalată pe tavan, camera inteligentă poate mapa zonele în care se adună oamenii în magazine

Cele două companii au menționat și că își doresc să demareze proiecte împreună cu clienții în domenii precum computer vision și video analytics, ca parte a programului Microsoft AI & IoT Labs.

photo: mytechbyte.com

Lista 12 cursuri online gratuite de Front End Web DeveloperUrmărește-ne și pe Google NEWS

Comments are closed.