Mihai Matei, CEO-ul Essensys Software, este noul președinte ANIS

Print Friendly, PDF & Email

Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii, are, începând cu 18 iunie 2020, un nou președinte, în persoana lui Mihai Matei, CEO Essensys Software, care îl va înlocui pe Teodor Blidăruș, se arată într-un comunicat al instituției.

Cu o experiență de peste 20 de ani în domeniul IT, Mihai Matei este absolvent al Colegiului Național de Informatică „Tudor Vianu” și al Facultății de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnice din București. În anul 2005 acesta a fondat compania Essensys Software, jucător de top pe piața de software și servicii IT. Membru activ în Asociație încă de la aderare, Mihai Matei este principalul autor al primului ghid de achiziții software pentru instituțiile publice din România și o voce proeminentă a industriei de profil din țară. El reprezintă ANIS în consiliul director al Confederației Patronale Concordia, iar înainte de a ocupa poziția de președinte al Asociației, Mihai Matei a fost vicepreședinte al ANIS.

Este o onoare să ocup funcția de președinte al ANIS, organizație patronală reprezentativă a industriei de software și servicii, cu o tradiție de peste 22 ani în România. Alături de colegii din consiliul director și din echipa executivă, vrem să continuăm tradiția ANIS și să dezvoltăm în continuare Asociația. În privința planurilor de viitor, cred că în perioada următoare, România are o oportunitate unică de a începe o reală transformare digitală la nivelul serviciilor și instituțiilor publice. Promovarea ideilor și proiectelor noastre privind digitalizarea și modernizarea serviciilor publice va fi o prioritate în mandatul meu, alături de atragerea de noi membri în cadrul ANIS. O altă prioritate a mandatului meu va fi consolidarea și dezvoltarea relației bune pe care o avem cu Confederația Patronală Concordia – Mihai Matei, Președinte ANIS

În cadrul noului consiliu director al ANIS poziția de vicepreședinte este deținută de Alexandru Lăpușan, CEO & Founding Partner Zitec, iar membrii consiliului director sunt: Catalina Dodu – Country Manager, Atos IT Solutions and Services, Bogdan Florea – CEO, Connections Consult, Daniel Ilinca – CEO, Softbinator Technologies, Ion Moldoveanu – Vice Presedinte, Technology Management, Deutsche Bank, Radu Postolache – General Manager, Qualysoft Information Technology, Oleg Roibu – Legal & Public Policy Director, eMAG și Daniel Rusen – Director Marketing & Operațiuni, Microsoft România.

Cu peste 22 de ani de activitate pe piața locală, ANIS reprezintă cu succes interesele companiilor de IT la nivel politic și social și contribuie, totodată, la identificarea problemelor întâmpinate de această industrie pe plan local, respectiv implementarea de soluții eficiente în acest sens. Acțiunile Asociației au avut, de-a lungul timpului, un aport semnificativ în creșterea pieței interne de IT și în promovarea României ca destinație de outsourcing cu valoare adăugată mare.Urmărește-ne și pe Google NEWS