Românii de la Mission Critical, startup de RPA, primesc o investiție de 500.000 euro. Evaluare de 5 mil euro

Fondat în urmă cu 4 ani, Mission Critical este un startup românesc de tehnologie, care a dezvoltat propria platformă de roboți software pe care o vinde companiilor pentru a-și automatiza anumite procese și sarcini repetitive. Tehnologia RPA a devenit mai cunoscută publicului larg din țara noastră după succesul înregistrat de UiPath, unicorn românesc evaluat la 7 miliarde de dolari.

La finalul lunii aprilie, fondul de investiții Neogen Capital, controlat de omul de afaceri Călin Fusu, a investit 500.000 de euro în Mission Critical. Investiţia va fi alocată în principal pentru dezvoltarea platformei de RPA şi mărirea echipei operaţionale, menționează Neogen în comunicatul de presă. Fusu se alătură astfel echipei Mission Critical, alături de fondatorii Mario Popescu și Cristian Oftez. Din acționarat mai face parte și George Haber, unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenori români din Silicon Valley.

Startup-ul are deja 70 de clienți pe piața locală și internațională, printre care se numără Ana Hotels, Hilton, Marriott, Xerox România. Tehnologia Mission Critical presupune reutilizarea roboților software pentru mai multe companii: “modelul tradiţional de RPA presupune licenţe pentru roboţi, licenţe pentru work-flow designerului cu ajutorul căruia se creează roboţii ş.a.m.d. Apoi intervine necesitatea de a-şi face un centru de excelenţă cu persoane care să fie specializate pe acea tehnologie şi proces şi să pună lucrurile cap la cap. Noi lovim fix aici: dacă există un robot şi e deja creat, tu ca şi companie îl poţi implementa deja“, a explicat Mario Popescu în cadrul unui interviu acordat Ziarului Financiar.

VEZI ȘI Cum luptă Atos cu pandemia: Supercomputere, Sisteme Inteligente de Management al Epidemiilor, Data Science

”Viziunea noastră este să eficientizăm și să automatizăm procesele de lucru ale companiilor. Bazându-ne pe Machine Learning și Artificial Intelligence, deschidem drumul unei noi industrii, mai simplu de înțeles, care va revoluționa modul în care noi, oamenii, suntem obișnuiți să muncim”, completează George Haber, partener și membru al board-ului MissionCritical, responsabil de dezvoltarea companiei în Asia și US.

One Reply to “Românii de la Mission Critical, startup de RPA, primesc o investiție de 500.000 euro. Evaluare de 5 mil euro”

Comments are closed.