Morphosis Capital vrea să investească în următorii doi ani 50 milioane euro în companii românești

Update: Reprezentații Morphosis Capital ne-au transmis că fondul de 50 milioane de euro include cele 3 investiții realizate deja în Clinicile Dr Leahu, DocProcess, Medima Health, bugetul pentru următoarele investiții până la finalul anului 2022 fiind de aproximativ 30 milioane de euro, disponibil pentru circa 4 companii.

Morphosis Capital, fond de private equity axat pe companii mici şi mijlocii româneşti, caută să investească până la finalul anului 2022 întreaga valoare a capitalului subscris, adică 50 milioane de euro, în cel puțin șapte companii românești cu perspective mari de creștere.

Fondul e axat pe investiti în IMM-uri românești scalabile, cu potențial mare pentru extindere națională și internațională și EBITDA de minim jumătate de milion de euro, din următoarele industrii: servicii medicale de nișă, tehnologie, servicii B2B, FMCG și producție.

La solicitarea Digital Business, reprezentanții Morphosis Capital au declarat că strategia flexibilă de investiții a fondului permite preluarea atât de participații minoritare, cât și majoritare, ce pornesc de la 30% și până la 70%, în funcție de nevoile individuale ale fiecărei afaceri.

Ce planuri are antreprenoarea Cori Grămescu cu platfoma yummdiet.com după investiția de 200.000 dolari

Morphosis a început anul 2020 cu șase companii în pipeline-ul de investiții potențiale. Dintre acestea, a finalizat deja două. În septembrie 2020 a preluat un pachet majoritar în lanțul de clinici Medima Health, specializat în imagistică și zilele acestea a preluat un pachet minoritar în lanțul de Clinici Dentare Dr. Leahu, o investiție între 5 și 10 miliaone de euro.

Infuzia de capital va contribui la extinderea accelerată a clinicilor dentare Dr. Leahu pe întreg teritoriul României. Cele două entități și-au propus ca în următorii cinci ani să inaugureze împreună 20 de noi unități medicale.

One Reply to “Morphosis Capital vrea să investească în următorii doi ani 50 milioane euro în companii românești”

Comments are closed.