Morphosis Capital vrea să investească în următorii doi ani 50 milioane euro în companii românești

Print Friendly, PDF & Email

Update: Reprezentații Morphosis Capital ne-au transmis că fondul de 50 milioane de euro include cele 3 investiții realizate deja în Clinicile Dr Leahu, DocProcess, Medima Health, bugetul pentru următoarele investiții până la finalul anului 2022 fiind de aproximativ 30 milioane de euro, disponibil pentru circa 4 companii.

Morphosis Capital, fond de private equity axat pe companii mici şi mijlocii româneşti, caută să investească până la finalul anului 2022 întreaga valoare a capitalului subscris, adică 50 milioane de euro, în cel puțin șapte companii românești cu perspective mari de creștere.

Fondul e axat pe investiti în IMM-uri românești scalabile, cu potențial mare pentru extindere națională și internațională și EBITDA de minim jumătate de milion de euro, din următoarele industrii: servicii medicale de nișă, tehnologie, servicii B2B, FMCG și producție.

La solicitarea Digital Business, reprezentanții Morphosis Capital au declarat că strategia flexibilă de investiții a fondului permite preluarea atât de participații minoritare, cât și majoritare, ce pornesc de la 30% și până la 70%, în funcție de nevoile individuale ale fiecărei afaceri.

Ce planuri are antreprenoarea Cori Grămescu cu platfoma yummdiet.com după investiția de 200.000 dolari

Morphosis a început anul 2020 cu șase companii în pipeline-ul de investiții potențiale. Dintre acestea, a finalizat deja două. În septembrie 2020 a preluat un pachet majoritar în lanțul de clinici Medima Health, specializat în imagistică și zilele acestea a preluat un pachet minoritar în lanțul de Clinici Dentare Dr. Leahu, o investiție între 5 și 10 miliaone de euro.

Infuzia de capital va contribui la extinderea accelerată a clinicilor dentare Dr. Leahu pe întreg teritoriul României. Cele două entități și-au propus ca în următorii cinci ani să inaugureze împreună 20 de noi unități medicale.Urmărește-ne și pe Google NEWS

One Reply to “Morphosis Capital vrea să investească în următorii doi ani 50 milioane euro în companii românești”

Comments are closed.