Moștenitoarea imperiului Disney solicită companiei ca jumătate din bonusurile șefilor să fie distribuită celor mai prost plătiți angajați

Abigail Disney, nepoata lui Roy O. Disney co-fondatorul companiei Walt Disney Co. și moștenitoarea imperiului, critică conducerea companiei pentru politica de distribuire a bonusurilor salariale.

Ea a publicat un articol de opinie în Washington Post în care propune gigantului media să aloce 50% din totalul bonusurilor anuale oferite executivilor de top celor mai prost plătiți 200.000 de angajați. Articolul vine la câteva zile după ce aceasta a menționat pe contul său de Twitter că bonusul CEO-ului Disney este “o nebunie”.

CITEȘTE ȘI Un interviu cu Rok Magister, CTO SAP CEE “România are oameni talentați, nu doar în IT, dar cred că piața muncii nu este suficient de flexibilă

Disney ar putea deveni un exemplu pentru alte companii printr-un mod mai decent și mai uman de a face afaceri, dacă acest lucru ar fi dorit și de management. La salariile despre care vorbim, un director care renunță la jumătate din bonusul său nu resimte vreo schimbare asupra calității vieții. Însă, pentru cei care câștigă salariul minim, ar putea însemna o șansă de a ieși din sărăcie sau datorii. Le-ar putea oferi acces la servicii de sănătate decente sau educație pentru copii.

Potrivit situațiilor financiare pe care compania le raportează periodic, șase dintre directorii executivi ai Disney, printre care și CEO-ul Bob Iger, au primit bonusuri și opțiuni pe acțiuni în valoare totală de 62 de milioane de dolari anul trecut. Această sumă nu include primele suplimentare și, eventual, milioanele de dolari câștigate de directorii poziționați la niveluri inferiore din cadrul conglomeratului media.