Procesatorul de plăți NETOPIA trece de 1 mil de tranzacții pe lună

Print Friendly, PDF & Email

NETOPIA Payments a intermediat în luna septembrie a acestui an peste 1 milion de tranzacții online cu cardul, în creștere cu 44% comparativ cu aceeași lună a anului trecut, în timp ce valoarea totală a acestora a crescut cu circa 15%.

De ce este important

  • NETOPIA Payments, companie 100% românească, este cel mai mare procesator de plăți electronice din România
  • Peste 8.000 de comercianţi folosesc serviciile şi soluţiile NETOPIA: plăţi mobile, tranzacţii online cu carduri bancare, Bitcoin sau prin SMS

Potrivit companiei, aproximativ 60% din totalul tranzacțiilor procesate în primele nouă luni ale anului au fost realizate de pe dispozitive mobile, majoritatea utilizatorilor preferând smartphone-ul pentru a achiziționa produse și servicii.

CITEȘTE ȘI Timișoara se digitalizează și introduce plata cu mobilul pentru transportul public

Din datele NETOPIA Payments, valoarea medie a tranzacțiilor cu cardul procesate în primele nouă luni ale anului a fost de 165 lei, în scădere cu 15% față de aceeași perioadă a anului trecut, datorită diversificării produselor și serviciilor ce pot fi în prezent plătite online cu cardul. Cea mai mare tranzacție procesată de NETOPIA Payments în perioada de referință a fost de 65.000 lei și a constat în plata unui pachet turistic.

În topul orașelor în care s-au realizat cele mai multe plăți electronice cu cardul, în primele nouă luni ale anului, se află Bucureștiul cu o pondere de 40%, urmat de Cluj cu 11%, Timișoara (8%), Brașov (6%) și Iași (5%).

Piața de e-commerce în România se află într-un proces de sedimentare, iar acest lucru se observă în rezultatele înregistrate. În luna septembrie, am depășit un milion de tranzacții procesate cu cardul. Mai mult decât atât, anul acesta, plățile realizate de pe dispozitivele mobile au luat un avânt substanțial, depășind considerabil desktop-ul. Românii încep să își dorească mai multă rapiditate și mobilitate în zona plăților, iar noi nu facem decât să le facilităm o experiență de cumpărare cât mai simplă – Antonio Eram, CEO și Fondator al NETOPIA Payments

Netopia a înregistrat în 2018 o cifră de afaceri de peste 18 milioane de euro, o creștere cu 7.4% față de anul precedent. Compania a avut anul trecut 19 angajați, conform datelor disponibile pe portalul Ministerului Finanțelor Publice.

photo: kunc.orgUrmărește-ne și pe Google NEWS