New York testează tehnologia AI pentru detectarea armelor la metrou

Print Friendly, PDF & Email

Primarul orașului New York, Eric Adams, a dezvăluit recent planurile municipalității de a începe testarea unei noi tehnologii avansate destinată detectării armelor la accesul în stațiile de metrou, potrivit The Verge. Această inițiativă vine în urma unui incident petrecut într-o stație din Brooklyn, unde un conflict între doi călători s-a soldat cu folosirea unei arme de foc.

Tehnologia, dezvoltată de compania Evolv din Massachusetts, cunoscută pentru soluțiile sale de securitate implementate în instituții educaționale și diverse locații publice, urmează să fie integrată în sistemul de turnicheți ai metroului newyorkez. Cu toate acestea, eficiența dispozitivelor Evolv a fost pusă sub semnul întrebării, în urma rapoartelor care indică posibile erori de detectare, precum și investigațiilor guvernamentale și acțiunilor în justiție inițiate de acționari.

Implementarea pilot a tehnologiei este programată să înceapă în aproximativ 90 de zile, conform cerințelor Legii POST (Public Oversight of Surveillance Technology), care impune Departamentului de Poliție din New York să facă publice tehnologiile de supraveghere utilizate. În acest interval, administrația locală intenționează să evalueze și alte soluții oferite de diferiți furnizori.

Primarul Adams nu a specificat încă locațiile exacte unde vor fi instalate aceste dispozitive sau numărul lor. Este de remarcat că scanerele Evolv au fost deja implementate în locații precum Citi Field (stadionul echipei de baseball NY Mets) și Metropolitan Museum of Art, precum și în anumite districte școlare la nivel național, în efortul de a preveni actele de violență.

Deși tehnologia promite detectarea eficientă a unei game largi de arme, folosind câmpuri electromagnetice și senzori avansați, există îngrijorări legate de acuratețea sa. Au fost situații în care dispozitivele au confundat obiecte inofensive cu arme sau au omis detectarea unor obiecte modificat să semene cu arme de foc.

Criticii acestui program pilot subliniază problemele legate de fiabilitatea sistemului de detectare și potențialele alarme false, argumentând că New York-ul nu ar trebui să devină un câmp de testare pentru astfel de tehnologii neverificate. În ciuda acestor preocupări, administrația orașului rămâne fermă în decizia sa de a explora această soluție, evidențiind o scădere generală a criminalității și subliniind angajamentul de a asigura un mediu urban cât mai sigur pentru locuitorii săi.Urmărește-ne și pe Google NEWS