Noi utilizări pentru robo-câini: tractat camioane

Print Friendly, PDF & Email

Boston Dynamics a publicat pe propiul canal de Youtube un nou clip video în care o armată formată din 10 roboți patrupezi tractează un camion prin parcarea companiei. Compania a dorit să evidențieze faptul că roboții SpotMini pot lucra perfect sincronizați pentru a duce la bun sfârșit orice sarcină.

SpotMini cântărește 25 de kg, are o autonomie de 90 de minute și sarcină utilă maximă de 14 kg. Boston Dynamics anunță că robotul va putea fi disponibil în curând pentru o serie de aplicații comerciale, anul acesta fiind produse 100 de bucăți, dar nu au menționat și prețul. Conform TechCrunch, versiunea de producție a SpotMini include “componente reproiectate pentru a face robotul mai fiabil, armură care funcționează mai bine pentru a proteja robotul în cazul în care cade și două camere video frontale, câte una pe fiecare parte și una în spate, astfel încât să poată vedea în toate direcțiile“, a declarat Marc Raibert, CEO Boston Dynamics.

De asemena, Raibert nu crede că robotul va fi limitat la capabilitățile din fabrică și speră că SpotMini va deveni “Androidul roboților”, făcând referire la sistemul de operare Google. Cu alte cuvinte, el prevede că inginerii de software vor dezvolta propriile aplicații pentru a oferi robotului noi capabilități.Urmărește-ne și pe Google NEWS