O nouă revoluție în HR – microlearning

Print Friendly, PDF & Email

So-Young Kang este o antreprenoare cu un CV impresionant: expert în Performance Management strategic la McKinsey & Company, absolventă a Harvard Business School și nominalizată la Young Global Leader de către World Economic Forum. Cea mai recentă provocare antreprenorială a sa este să-i ajute pe oameni să învețe abilități noi, într-o manieră personalizată și la îndemână. Așa a luat naștere Gnowbe, platforma de microlearning, care livrează conținut relevant pe smartphone-uri.

https://www.youtube.com/watch?v=jz4bfB3NjIQ

Digital Learning 2.0

Startup-ul a fost fondat în Silicon Valley, dar So-Young l-a lansat mai întâi în Asia și Europa, regiuni cu un apetit mai mare pentru conținut mobile. Recent, Gnowbe a fost lansat și în SUA. Companiile pot utiliza platforma pentru a îmbunătăți abilitățile angajaților, având la dispoziție module scurte de training. Cel mai important este că angajații nu mai pierd timp acumulând informații irelevante pentru ei.

Digital Learning 2.0 reprezintă o nouă eră în domeniul educației. Sunt acele platforme de învățare mobile-first, participatory, personalized and group-based – MPPG. Asta înseamnă că oamenii învață prin practică, nu doar prin acumulare de informație la nivel teoretic.

Angajații sunt mai atrași de astfel de platforme deoarece trainingurile sunt mai scurte, mai ușor de urmărit și informația este concentrată pe subiectul de interes. La rândul lor, companiile au de câștigat printr-un impact mai mare a sesiunilor de perfecționare a angajaților la costuri mai mici, spune So-Young.

Fiecare modul este format din sesiuni scurte de informație, de circa 1 minut. Acestea pot fi accesate de pe mobil de oriunde și oricând. Ele pot fi clipuri video, mini-teste sau dezbateri cu ceilalți participanți din comunitate. Gnowbe este conceput pentru a dezvolta și spiritul competitiv. Cursanții se pot întrece în învățare pentru a fi mereu în topul clasamentelor și își pot urmări progesul. De asemenea, ei pot trece ușor de la un segment
personalizat de învățare la altul, pot împărtăși și aplica noile cunoștințele acumulate imediat.

Rezultatele sunt impresionante… și diferite. Dacă la metodele vechi de învățare și training contau numărul participanților și feddbackul oferit la final, Gnowbe demonstrează dezvoltarea capabilităților prin măsurarea nivelului de cunoștințe și al abilităților cursanților la startul modulului și după finalizarea lui.

Cum funcționționează Gnowbe

Companiile sunt cele care încarcă conținut în platformă, în funcție de obiectivele de învățare. Acesta poate lua forma unor cursuri de leadership, vânzări, de soft skills sau tehnologie. Conținutul poate fi creat ușor și durează câteva minute. Mult mai rapid și ieftin decât în cazul metodelor tradiționale de învățare.

AFLĂ CUM poți să te înscrii la cursuri de programare în limba română

Utilizatorii pot urma și modulele Gnowbe Learn, care are un conținut selectat pentru a fi accesat ușor de pe mobil. De asemenea, firmele de training își pot extinde curricula cu modulele Gnowbe, dezoltându-și, astfel, aplicabilitatea la locul de muncă a cursurilor offline. Unele companii au raportat o creștere de 30% a veniturilor în urma implementării cursurilor pe mobil.Urmărește-ne și pe Google NEWS