OLX Group vrea să cumpere Kiwi Finance, cel mai mare broker de credite din România

Print Friendly, PDF & Email

OLX Group anunță că intenționează să achiziționeze KIWI Finance, cel mai mare broker de credite din România. Kiwi se va alătura celorlalte branduri din portofoliul grupului: Storia.ro, OLX.ro și Autovit.ro. Tranzacția ar urma să fie încheiată până la finalul anului, după acordul Consiliului Concurenței.

Odată cu acordul Consiliului Concurenței, OLX Group va fi unicul acționar al companiei, iar managementul brokerului de credite va rămâne neschimbat, Anca Bidian urmând să fie în continuare CEO-ul KIWI Finance. Prin această tranzacție, Grupul adaugă în gama de servicii oferite în România și servicii de finanțare.

Reprezntanții OLX Group menționează că principalele obiective pentru Kiwi în urma tranzacție sunt accelerarea transformării digitale a companiei, extinderea geografică la nivel național, eficientizarea proceselor operaționale și extinderea rețelei de parteneri financiari cu care colaborează.

CITEȘTE ȘI Fără job în pandemie: cât de complicată (și scumpă) este reconversia profesională

Achiziția KIWI Finance vine ca rezultat al încrederii OLX Group în perspectivele de creștere a pieței din România și din dorința de a extinde serviciile oferite clienților noștri în zona de finanțare. Suntem siguri că am găsit partenerul ideal cu care să transformăm această viziune în realitate – Marcin Urbanczyk, CEO OLX Group Europe

Kiwi Finance a fondat în 2003 de Anca Bidian, iar în 2007 Oresa a achiziţionat pachetul principal de acţiuni al companiei. În cei 17 ani pe piaţă, KIWI Finance a intermediat credite de peste 1,35 miliarde euro.

Această tranzacție vine după mai multe proiecte de comunicare dezvoltate împreună cu platformele OLX Group în România, Storia.ro și OLX Imobiliare. Suntem convinși că avem cel mai bun partener pentru îndeplinirea obiectivelor noastre de creștere și ne bucurăm că transformarea digitală a KIWI Finance va fi susținută de echipa locală a OLX Group – Anca Bidian, CEO KIWI Finance

Anca Bidian, CEO Kiwi Finance


Urmărește-ne și pe Google NEWS