Open Banking: Românii de la IT Smart Systems lansează un HUB de integrare a fintech-urilor cu băncile

SmartPG (Smart Payment Gateway) este dezvoltat pentru a facilita accesul fintech-urilor la interfețele API ale băncilor într-o manieră simplă, sigură, unificată și agregată. IT Smart Systems își propune ca până la sfârșitul acestui an să integreze in Hub toate cele top 10 bănci din România.

Hub-ul Smart Payment Gateway este o alternativă modernă și extrem de sigură a sistemului bancar tradițional, care va produce efecte pozitive atât asupra instituțiilor financiare, cât și asupra consumatorilor finali. Am deschis portalul Hub-ului pentru fintech-urile aflate la început de drum și pentru instituțiile financiare, ca acestea să contribuie cu idei inovatoare, iar împreună să facem mai accesibilă intrarea în spațiul PSD2 – Cristian Barbu, Managing Partner al IT Smart Systems (foto)

Cristian Barbu_Managing Partner_IT Smart Systems_1
Cristian Barbu, Managing Partner IT Smart Systems

Pentru a deveni conforme cu Directiva Europeana PSD2, băncile din România s-au aliniat ca model de implementare la principiile listate în ghidul Berlin Group, însă există diferențe majore între acestea. Prin Smart Payment Gateway este integrat și normalizat accesul la cele mai importante bănci din România din acest moment: BRD, BCR, BT, ING, CEC Bank, Raiffeisen și Revolut.

VEZI ȘI Ce acuzații i se aduc lui John McAfee, arestat în Spania

Reprezentanții companiei spun că SmartPG este conform cu Standardele și reglementările Berlin Group, agnostic tehnologic (adică poate fi integrat cu orice platformă, fiind bazat pe API-uri) si aduce inovație prin: oferirea unui model de integrare unitar cu aceleași secvențe de apel pentru API-uri și cu structură comună, încărcare elastică și reziliență extinsă (prin utilizarea IBM Cloud API Connect), stocare securizată a parolelor și certificatelor clienților (utilizând servicii conforme FIPS în Cloud), înrolare și gestiune facilă a conectivității la API-urile tuturor băncilor.

IT Smart Systems, fondată în urmă cu 18 ani a înregistrat în 2019 venituri de 36,6 milioane de lei și un profit de peste 881.000 lei, conform datelor Termene.ro. Anul trecut, firma a avut un numar mediu 72 de salariați.

Date financiare IT Smart Systems – Termene.ro