Parlamentul European rulează SAP S/4HANA. Contract de 68 mil EURO
Francezii de la Atos, cu birouri și în România, anunță finalizarea implementării sistemului ERP SAP S/4HANA în cadrul Parlamentului European. Proiectul, demarat în 2016, a fost acordat prin negociere directă subsidiarei belgiene a gigantului tech SAP în 2015. Contractul, în valoarea de 68.4 milioane de euro, include licențele pentru sistemul SAP, mentenanță, training pentru utilizatori, suport și consultanță. Vezi mai jos alte proiecte Atos în cadrul Uniunii Europene.
300 de utilizatori vor avea acces la sistemul SAP, care a înlocuit vechile sisteme financiare utilizate anterior de Parlamentul European. Noul sistem oferă instituției o perspectivă mai bună a informațiilor privind deciziile critice (contabilitate bugetară, financiară și de active), sistemul SAP S4/HANA fiind constant actualizat pentru a asigura continuitatea activității, securitatea și respectarea reglementărilor în schimbare, conform comunicatului de presă transmis de Atos.
VEZI ȘI Cum a ajutat SAP un client să achiziționeze 500 de paturi de spital în 30 de minute
Proiectul a presupus integrarea sistemului SAP S/4HANA cu alte 40 de aplicații gestionate de instituții diferite, cu management și bugete separate. Modulele SAP implementate sunt: Financial Accounting (FI&EP legacy app), Procurement (MM & EP legacy app), Budgetary Accounting (FM), Reporting (SAP Standard Reporting&alte instrumente), High Level Cost Accounting (FI-CO&EP legacy app), Inventory Management (FI-AA&EP legacy app) și Grants (MM&WebContracts).
Alte proiecte Atos în cadrul Uniunii Europene
Cloud First, proiect în cadrul căruia Atos, alături de alte companii de IT, furnizează infrastructura necesară pentru migrarea în cloud a proceselor și instituțiilor UE. Contractul în valoare de 34.5 milioane de euro a fost acordat firmelor Accenture, Atos, BT ( British Telecommunications), Cloud Team Alliance (consorțiu format din companiile Belgacom și Numergy), IBM și Telecom Italia. Detalii aici.
eu-LISA, agenție din cadrul Uniunii Europene, a selectat firmele Atos, Accenture și Safran Identity & Security pentru a furniza servicii de aplicații și infrastructură pentru Visa information System (VIS) și pentru Biometric Matching System (BMS), parte a VIS. Proiectul va facilita procesarea rapidă și sigură a cererilor pentru vize de intrare în spațiul Schengen pentru cetățenii statelor din afara zonei de circulație liberă.
La începutul acestui an, Atos a anunțat încheierea unui contract de 4 ani cu Universitatea din Luxemburg prin care va furniza renumitului centru universitar european și lider în cercetare la nivel global un supercomputer hibrid performant.
Atos este parte a programului AEOLIX menit să creeze un hub digital pentru eficientizarea managamentului, planificării și sincronizării transfortului de mărfuri între țările Uniunii Europene. Proiectul, cu un buget total de 16.2 milioane de euro, pentru care Atos a proiectat și implementat arhitecturile platformelor tehnologice, a fost finalizat în august 2019 și include 12 laboratoare cu condiţii reale de operare, care au acoperit 9 coridoare ale TEN-T (Trans-European Transport Network) și 18 ţări, printre care și România.
ABC4EU este un alt program la care a participat Atos. Proiectul, cu un buget total de circa 18 milioane de euro, a fost finalizat în martie 2018, și presupune digitalizarea granițelor dintre țările din UE. Atos a furnizat 2 sisteme în cadrul acestui proiect: software pentru verificarea și înregistrarea documentelor și a datelor biometrice și o platformă Android pentru scanarea documentelor și amprentelor călătorilor, ce permite și verificarea datelor în diferite sisteme de poliție și frontieră la nivel național și european.
Urmărește-ne și pe Google NEWS
2 Replies to “Parlamentul European rulează SAP S/4HANA. Contract de 68 mil EURO”
Comments are closed.