Parteneriat pentru crearea unei soluții CLOUD 100% europeană

Print Friendly, PDF & Email

Francezii de la Atos, cu birouri și în România, împreună cu OVHcloud, operatorul cu cea mai mare rețea de data centers din lume, creează o soluție multi-cloud 100% europeană, ce combină suita Atos OneCloud și soluțiile OVHcloud bazate pe infrastructuri suverane.

Cele două grupuri își propun crearea unui mediu cloud unic, end-to-end, suveran, de la infrastructură la aplicații și industry data spaces. Clienții vor putea, astfel, să își păstreze controlul deplin asupra datelor și aplicațiilor, indiferent dacă sunt stocate în cloud public, privat sau hibrid.

Parteneriatul presupune combinarea expertizei OVHcloud în soluții cloud bazate pe infrastructuri suverane cu Atos OneCloud, suită de soluții în care Atos va investi 2 miliarde de euro și implică consultanță, transformarea aplicațiilor și acceleratori de cloud preconfigurați.

Astfel, Atos va oferi soluții de cybersecurity găzduite de OVHcloud, pentru a spori securitatea digitală. Aceasta include servicii de criptare și managementul anonimizării la cerere, calificate ANSSI, sau gateway-uri securizate pentru accesarea remote a infrastructurilor locale și aplicațiilor.

Acesta nu este primul parteneriat OVHcloud în această direcție. În noiembrie anul trecut, compania a încheiat o colaborare cu Google Cloud pentru o soluție cloud europeană trusted, iar în septembrie a semnat un parteneriat cu Deutsche Telekom ce va contriui la inițiativa Gaia-X, o colaborare între Comisia Europeană, Germania și Franța.

La începutul acestei luni, John Dinsdale, analist șef la Synergy Research Group, a avertizat că, deși Gaia-X este o inițiativă lăudabilă, cota de piață europeană în zona de cloud a scăzut din 2017. Dinsdale a declarat că eforturile furnizorilor europeni de cloud pentru a smulge cotă de piață de la giganții tech americani sunt aproape în zadar, notează cloudcomputing-news.net.

 Urmărește-ne și pe Google NEWS

One Reply to “Parteneriat pentru crearea unei soluții CLOUD 100% europeană”

Comments are closed.